Athletics - European championships - Women's 800m qualifiaction - Amsterdam - 6/7/16 Yulia Stepanova of Russia competes. REUTERS/Michael Kooren/File Photo Foto: å© Michael Kooren / Reuters Reuters

Dopingvarsler Stepanova evakuert fra eget hjem

Hun har vært sentral i avsløringen av den russiske dopingen. Lørdag kveld ble Julia Stepanova (26) evakuert fra sitt eget hjem.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter at hackere kom seg inn både i Stepanovas e-post og fikk tak i Stepanovas passord i WADAs systemer ADAMS ble den russiske doping-varsleren tvunget til å evakuere fra sitt eget hjem, melder AIPS.

Stepanova lever på hemmelig adresse, og dette man tror at hackerne var ute etter den russiske doping-varslerens oppholdssted. Da tok de ingen risiko og evakuerte 26-åringen fra hjemmet.

– Gjennom WADAs sikkerhetsrutiner har byrået bemerket at noen andre enn Stepanova hadde tilgang til hennes konto. Vi har umiddelbart låst hennes konto for å hindre ytterligere tilgang, og har varslet henne om situasjonen, heter det i en uttalelse fra WADA.

Heiberg: – Jeg blir skjelt ut i Norge, og det synes jeg er greit

Avslørte dopingen

Stepanova løper 800-meter, og etter at hun først fikk grønt lys til å løpe i OL er hun nå utestengt fra lekene. I 2013 testet hun positivt for doping og ble utestengt.

I en tysk dokumentar valgte hun å legge kortene på bordet og greie ut om det russiske dopingregimet. Stepanovas påstander ble etter hvert tatt på alvor, og en undersøkelseskomite i regi av det internasjonale antidopingbyrået WADA avdekket juks i stor skala.

VG-kommentar: Heia juksemakeren!

Julia Stepanova, hennes ektemann og sønn måtte søke tilflukt på hemmelig adresse i Canada og USA. Nå blir hun imidlertid takket for at hun varslet og opplyste om dopingjukset i russisk friidrett.

VG utvider saken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder