TIL KONTROLL: Trener Leif Olav Alnes og Amalie Iuel på vei ut av utøverhotellet i formiddag. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Iuel må dopingtestes før kveldens konkurranse

DOHA (VG) Amalie Iuel (25) måtte bruke tid og krefter på en dopingkontroll samme dag som hun løper VM-semifinale i Doha.

Grunnen er at hun ikke ble dopingtestet etter at hun satte norsk rekord på 400 meter hekk tirsdag, og reglene sier at utøveren må dopingtestes innen 24 timer hvis rekorden skal godkjennes.

NRK meldte i formiddag at Iuel var på desperat jakt etter en dopingkontroll. VG gjenga dette i vårt friidrettsstudio. Sportssjef i friidrettsforbundet Erlend Slokvik avdramatiserer det hele, og forteller at dagens dopingtest har vært planlagt.

– Hun er borte for å ordne det nå på formiddagen, sier Slokvik til VG.

Han fastslår at det ikke er noen form for dramatikk.

– De fikk ikke gjort det i går, for kontoret stenger klokken 20.00, så da måtte det gjøres i dag, tillegger han.

– Vi registrerer at noen medier spekulerer i at Amalie Iuel kan miste norgesrekorden hun satte på 400 meter hekk i går, og at det desperat jaktes etter en dopingkontroll. Det er overhodet ikke tilfelle. Amalie skulle i henhold til regelverket gjennomføre dette innen 24 timer etter løpet og det er en situasjon vi har hatt full kontroll på hele veien, sier NFIFs lege Ove Talsnes.

les også

Gjert demper forventningene før 1500-meteren: – Det kan ha kostet for mye

NRKs friidrettskommentator Jann Post mener det ikke er noe stress for Iuel å stikke innom dopingkontrollen på dagtid. Først i kveld går semifinalen.

– Det spiller svært liten rolle. Det er normal prosedyre at man må gjøre seg tilgjengelig det neste døgnet. Rekorden medfører bare positive tanker, og det vil få dagen til å gå litt fortere. Det er bra at hun ikke bare sitter på rumpa og gru-gleder seg. Hun har jo hatt for vane å bli litt nervøs, sier Post til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder