FIKK IKKE MEDHOLD: Dopingdommen mot Erik Tysse opprettholdes av Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: Scanpix

Tysses dopinganke forkastet av CAS

Friidrettspresidenten tar dommen til etterretning

Dopingdommen mot kappgjenger Erik Tysse opprettholdes av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Publisert:

Det fikk Tysse beskjed om mandag kveld, skriver Bergens Tidende. Kappgjengeren fra Os er dermed fortsatt utestengt for dopingmisbruk til 7. juli neste år.

Tysse håpet i det lengste at den toårige utestengelsen for misbruk av tredje generasjons bloddoping skulle bli opphevet. Men i dommen fra CAS etterlates ingen tvil om at at Erik Tysse var dopet.

- Selv om jeg var forberedt på det verste, er jeg utrolig skuffet. Til det siste hadde jeg et lite håp om at CAS skulle ta til fornuften, men det virker for meg som at dem på motsatt side av systemet beskytter hverandre, sier Erik Tysse til NTB.

Dommerne ser på resultatene fra prøven som klare. Tysse må betale egne omkostninger, og han må også betale motparten nærmere 33.000 kroner i sakskostnader.

Les også: - Jeg har ikke gjort noe ulovlig

Han avla positiv dopingprøve med spor etter stoffet Cera i forbindelse med et stevne i Milano 1. mai i fjor. Tysse ble dømt av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund, men har etter det fått støtte fra 94 fagfolk, deriblant 45 professorer og én nobelprisvinner, som har skrevet under på at det ikke er Cera som ble funnet i Tysses prøve.

Tysse har brukt rundt 1,5 million kroner på dopingsaken så langt, men er innstilt på å fortsette arbeidet med å renvaske seg selv.

Osingen er fast bestemt på å gjøre comeback, men det er fortsatt usikkert om han kan delta i London-OL neste år. Suspensjonen utløper før OL-starten, men en IOK-regel kan være til hinder.

- Jeg fikk nettopp nå vite at anken var forkastet, og jeg kan ikke annet enn å ta det til etterretning. Foreløpig har jeg ikke lest domspremissene, så jeg har ikke så mye mer å si, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder