VIKTIG STØTTESPILLER: DNB har sponset norske friidrettsprofiler i mange år. Her er Henrik Ingebrigtsen i aksjon under Bislett Games i juni, Foto:Helge Mikalsen,VG

Sponsortrøbbel for friidrettsforbundet

Norges Friidrettsforbund sliter i motbakke, og mister nå i tillegg generalsponsoren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

DNB har sponset friidrettsforbundet siden slutten av 90-tallet, og nå melder TV 2 at banken har sagt opp en avtale som er verdt mellom to og tre millioner kroner i året.

– Vi har mange sponsoravtaler i DNB, og da er det naturlig at vi gjør evalueringer. Da må vi prioritere for å se hvor vi får mer igjen for pengene våre, og da har vi valgt å gå ut av friidretten, sier informasjonsdirektør, Even Westerveld i DNB, til TV 2.

SLITER TUNGT: Norsk friidrett har hatt bedre tider. Her er friidrettspresident Svein Arne Hansen avbildet i forbindelse med en pressekonferanse på Ullevaal stadion i 2013. Foto:Jørgen Braastad,VG

– Det er en utfordring for oss, men vi mener vi har gode produkter å selge. Vi har begynt å ha møter med andre, men ingen konkrete firmaer vi har kommet i mål med ennå, sier generalsekretær i friidrettsforbundet, Kjetil Hildeskor, til TV 2.

Det er nok en dårlig nyhet for norsk friidrett som ikke akkurat har medvind for tiden. I kjølvannet av EM-for lag i juni fikk forbundsledelsen et brev fra to av utøverne der det blant annet kom sterke beskyldninger mot president Svein Arne Hansen. I tillegg er sprinteren Jaysuma Saidy Ndure tiltalt for seks voldsepisoder mot sin tidligere samboer.

Kommentar: Brevet som ikke kan ignoreres

Sportslig er det heller ikke mye å juble for. Spydprofilen Andreas Thorkildsen er skadet, og uaktuell denne sesongen, og på Bislett Games var det bare Henrik Ingebrigtsen som kunne redde Norges ære - uten at han lyktes.

Et lyspunkt er at 1500 meter-profilen leverte årsbeste med en sterk tid for tre dager siden, og sikret VM-plassen. Men før mesterskapet i Beijing i slutten av august ser det ut til å bli en knøttliten tropp fra Norge.

Kommentar: – Manglende «spissing» er Olympiatoppens skyld

DNB besluttet for øvrig å avslutte samarbeidet med friidrettsforbundet før de siste ukers negative hendelser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder