SOSIAL DISTANSE: Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen kan komme til møtes i «duell» i mai måned, vel å merke ved at europamesteren fra 2016 løper på hjemmebane i Oslo og europamesteren fra 2018 starter hjemme i Sandnes. Bildet er fra 1500-meteren i VM i Doha høsten 2019. Foto: Petr David Josek / AP

Norsk friidrett planlegger «corona-konkurranser» neste måned

Brødrene Ingebrigtsen kan sammen med flere av Norges beste friidrettsutøvere allerede i mai måned være i gang med alternative konkurranser på hjemmebane.

 • Øystein Jarlsbo

Det røper toppidrettssjef Erlend Slokvik i Norges friidrettsforbund.

– Vi kan komme i gang i mai og vi ønsker å gjøre det med de beste løperne. Det er i første rekke dem og kasterne vi har pratet mest med, sier toppidrettssjefen angående de nær forestående «coronona-konkurransene».

Erlend Slokvik forteller at Gjert Ingebrigtsen ligger bak ideen han tok opp med friidrettsforbundets fagansvarlige for de forskjellige grenene i et møte mandag. Tirsdag diskuterte han planene med medlemmene av en nylig nedsatt gruppe i friidrettsforbundet som har til oppgave å få i stand lokale konkurranser tilpasset smittevernreglene.

VG er kjent med at også andre trenere for Norges beste friidrettsutøvere vil ønske de atypiske konkurransene velkommen.

les også

To av tre Ingebrigtsen-brødre foretrekker EM uten tilskuere i år

– Det er ingen tvil om at det er et veldig behov for å få konkurrert litt. I friidrett er det mulig å få til godt innenfor rammene av smittevernreglene, sier Erik Sakshaug.

Han er fagansvarlig for mellom- og langdistanseløp og jobber med rekruttlandslaget i friidrettsforbundet. Han er også trener for sin samboer Hedda Hynne (30), Norges beste 800-meterløper. Paret er bosatt i Trondheim.

Langdistanseløper Sondre Nordstad Moen har flybillett hjem fra Kenya 7. mai:

Filip Ingebrigtsen (27) er bosatt i Oslo med sin sprinterkone Astrid Mangen Ingebrigtsen. Toppidrettssjef Erlend Slokvik ser for seg at VM-bronsevinneren på 1500 meter fra 2017 kan løpe mot elitelagets langdistanse-ener og Oslo-bosatte Karoline Bjerkeli Grøvdal (29) over en strekning på 1000 meter langs Frognerstranden. Det er en populær trasé parallelt med E18 i hovedstaden.

Løpet vil bli registrert av måleinstrumentet Strava og publisert offentlig, slik at «folk flest» kan måle seg mot de beste – og ikke minst at Norges beste løpere i andre byer kan konkurrere mot disse.

les også

Pedersen mistet toppstipend – taper ikke én krone

For eksempel Sandnes-bosatte Jakob Ingebrigtsen (19) og Henrik Ingebrigtsen (29), og Hedda Hynne i Trondheim.

Kravet til sosial distanse på to meter vil være uproblematisk å overholde. Friidrettsforbundet venter på svar fra Helsedepartementet om i hvilken grad funksjonærer kan ta del i «coronoa-konkurransene».

Diskoskaster Ola Stunes Isene – nummer fem i verden på årsbeste listen i 2019 – er kjent med friidrettsforbundets planer om også å arrangere «virtuelle» tevlinger.

les også

Tøff tid for norske friidrettshåp – ikke krav på NAV-hjelp

Han kan kaste hjemme i Drammen, mot en internasjonal konkurrent et annet sted i verden. Konkurransen filmes og går live over internettet. De ser hverandres kast: «Hmmm, 65 meter ... nå er det min tur.»

– Det vil være fint å få konkurrert og å få godkjent kastene. Dette kan bidra til at idretten ikke dør ut, ved at vi kan holde ut på best mulig måte, sier Ola Stunes Isene (25) – det siste med tanke på smittevernreglene.

På spørsmål om han er god nok form til å delta i konkurranser nå, svarer bondesønnen at han «hjemme på gården» i forrige uke satte «treningspers» med 67,80 meter – et par centimeter lenger enn hans godkjent norske rekord (67,78) fra april i fjor.

Mer om

 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Filip Ingebrigtsen
 4. Henrik Ingebrigtsen
 5. Gjert Ingebrigtsen
 6. Karoline Bjerkeli Grøvdal
 7. Hedda Hynne

Flere artikler

 1. Tøff tid for norske friidrettshåp – ikke krav på NAV-hjelp

 2. Gjert Ingebrigtsen om sesongplanene: – Håpløst slik verden er nå

 3. Bråstopp for OL-håpets maraton-hjemreise

 4. Pedersen mistet toppstipend – taper ikke én krone

 5. Norges maratonhåp isolert i Kenya: – Føler seg trygg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder