Jakob Ingebrigtsen: – Merket at jeg var litt mer nervøs enn vanlig

DEBUTERTE I VOKSENT SELSKAP: 14 år gamle Jakob Ingebrigtsen i aksjon på 1500 meteren på Bislett torsdag kveld. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Tidenes yngste Bislett Games-deltager (14) fikk debutråd av storebror

BISLETT (VG) – Ikke start for hardt, var beskjeden fra Henrik Ingebrigtsen (24) til den ti år yngre lillebroren Jakob før den nasjonale 1500-meteren på Bislett.

Artikkelen er over fire år gammel

Men starten ble aldeles ikke som planlagt for Jakob Ingebrigtsen. 14-åringen var nesten nede i bakken etter å ha fått en liten dytt i siden tidlig i feltet.

– Henrik sa til meg at jeg ikke skulle kjøre så tøft fra start, men det ble jo det som skjedde da det gikk veldig fort den første runden. I tillegg fikk jeg det nesten-fallet, sier Ingebrigtsen til VG.

– Så du gjorde ikke som du fikk beskjed om av storebror?

– Jo, jeg prøvde å finne en posisjon etter 50–100 meter for bare å ligge der og flyte gjennom løpet, men starten ble ikke som planlagt.

Satte verdensrekord

For én uke siden ble Friidretts-Norge kjent med nok et løpsfenomen fra Ingebrigtsen-familien da Jakob satte verdensrekord for 14-åringer med tiden 3.50,57 på Jessheim.

Under forstevnet i forkant av Diamond League-konkurransen torsdag, endte han på 14. og sisteplass med 3.53,80 i et heat med syv utenlandske utøvere.

STOREBROR: Henrik Ingebrigtsen. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

– Helt greit. Jeg slet litt i starten da det var litt knuffing og slikt. Den lille dytten ødela litt og jeg ble fort stiv, men klarte likevel å holde grei flyt. Jeg hadde veldig lyst på ny «pers», men skjønte med en gang at det ikke var mulig, sier Ingebrigtsen.

I pressesonen under Bislett stadion er det PR-ansvarlig Rune Brynhildsen som passer på den lite medievante lillebror Ingebrigtsen. Pappa Gjert var også på plass.

– Det har vært litt styr den siste uken, men jeg har ikke tenkt så mye på det og forsøkt å holde meg litt borte fra det. Jeg har fokusert på treningen, sier Jakob.

Nervøs

14-åringen føler han har en bedre tid enn 3.50,57 inne og gjentar at han hadde veldig lyst til å forbedre rekorden på norsk friidretts store festdag og den 50. utgaven av Bislett Games.

– Jeg merket at jeg var litt mer nervøs enn vanlig. Dette er mye større enn alt jeg har vært med på tidligere.

På spørsmål om han forventer å slå sin egen rekord snart, svarer 14-åringen like selvsikkert som storebror Henrik ofte gjør med et kontant «ja».

– Senere i kveld tror jeg Henrik kan løpe rundt norsk rekord. Forhåpentligvis litt raskere, sier Jakob.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder