Warholm hektet og ble nummer tre – knust av Samba med supertid

Karsten Warholm fikk en pangstart på 400 meter hekk, men hektet i den nest siste hekken og falt ned til en 3.plass.

Publisert:

Dermed venter nordmannen fortsatt på sin første Diamond League-seier denne sesongen.

Tiden til Warholm ble 48.06.

– 48,06 etter at han prøvde å løpe gjennom hekken er bunnsolid. Han var tett ut på oppløpet. Han gjorde en grov feil, men var bunnsolid, uttalte NRKs ekspert Vebjørn Rodal etter løpet.

Warholm hang veldig godt med i åpningen og hadde en god posisjon inn på oppløpet, men hektet med drøye 100 meter igjen og stivnet på tampen. Dermed var han sjanseløs mot to av hans argeste konkurrenter:

les også

Tror på Warholm-revansj i Paris: – Sjansen er alltid der

Aberrahman Samba løp inn til seier på knallsterke 46.98, mens Kyron McMaster ble nummer to med tiden 47.54. Tiden til Samba er faktisk helt ellevill – kun verdensrekordholder Kevin Young har løpt raskere med 46,78. Den tiden ble satt i 1992.

Seieren var Sambas fjerde for sesongen – han har nå vunnet i både Roma, Oslo og Stockholm.

22-åringen fra Ulsteinvik leverte likevel et sterkt løp: Tiden på 48.06 er kun 25 hundredeler bak hans egen norske rekord på 47.81 som han satt på Diamond League-stevnet i midten av juni.

les også

Henrik Ingebrigtsen vil dra til Afrika for å løpe favorittdistansen

Sesongbeste for Bjerkeli Grøvdal

Bare minutter etter 400 meter hekk, var det duket for nok en nordmann i aksjon: Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun endte på 9.plass på 3000 meter hinder, men tikket likevel inn på en god tid: 9:28.50.

Det var sesongbeste for 28-åringen. Grøvdal gikk offensivt ut og lå lenge foran skjema til norsk rekord. Etter hvert måtte hun se teten forsvinne foran seg, og siste halvdel av løpet ble Grøvdal løpende mye alene. Da ble det vanskeligere å holde farten oppe.

Kenyanske Beatrice Chepkoech vant lørdagens løp med tiden 8.59,36. Det er årsbeste i verden.

les også

Karoline Bjerkeli Grøvdal: Har hatet det mest

Sterkt løp av Ingebrigtsen

Filip Ingebrigtsen løp inn til sterke 3.32,87 på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Paris lørdag.

Kenyanske Timothy Cheruiyot var i egen klasse i den franske hovedstaden og ble klokket inn til 3.29,71. Det var årsbeste i verden og ikke mer enn seks tideler bak hans egen personlige rekord.

Nær egen pers var også Filip Ingebrigtsen. Sandnes-guttens bestenotering lyder på 3.32,43. Tiden 3.32,87 holdt til en sterk sjetteplass i Paris.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder