GULLMANN: Mo Farah feirer med det britiske flagget etter OL-gull på 10.000-meter. Foto: Kirsty Wigglesworth AP

Farah vant etter falldrama: – Kunne mistet alt på et øyeblikk

Mo Farah (33) snublet i treningspartneren Galen Rupp (30) under en dramatisk 10.000-meter. Det hindret ham ikke i å ta sitt tredje OL-gull.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den somalskfødte briten fikk ikke drømmeforhold i sin jakt på et nytt OL-gull, etter triumfene i både 5.000- og 10.000-meter i London-OL.

Plutselig lå nemlig Farah på bakken etter å ha snublet i sin amerikanske treningspartner Galen Rupp. Men det så ikke ut til å påvirke ham. Han reiste seg, viste tommel opp til kompisen – og knuste konkurrentene med en kanonavslutning på 10.000-meteren i Rio.

– Når du faller er det vanskelig mentalt og du blir emosjonell, men jeg måtte ha tro på meg selv og jobbe meg gjennom det, sier Farah til BBC.

Så du? Bolt lekte seg videre

– Du kan ikke forestille dere hvor hardt du jobber for det, og på et øyeblikk kunne det ha vært borte. Jeg blir emosjonell nå fordi jeg jobber hardt og tilbringer mye tid borte fra familien, og så kunne jeg mistet alt på et øyeblikk som var utenfor min kontroll, sier den ferske gullvinneren.

Farah ble den første britiske friidrettsutøveren til å vinne tre olympiske gullmedaljer.

– Jeg nektet å gi opp. Den medaljen var til barna mine. Jeg må bare tilbringe litt tid med familien og slappe av. Det er viktig å gjøre landet mitt stolt og skape historie. Jeg vil fortsette å gjøre det jeg liker, sier Farah.

Les også: Ezinne ute av OL: – Et slag i ansiktet

Saken fortsetter under sportsnyhetene!

Han slo kenyaneren Paul Kipngetich Tanui i spurten. Tamirat Tola fra Etiopia tok bronsen.

– Det var simpelthen vidunderlig langdistanseløping av Mo Farah. Han snublet, reiste seg, og vant likevel på en måte bare Mo Farah kunne vinne, sier Steve Cram, tidligere OL-medaljevinner og BBCs friidrettskommentator.

Den tidligere fotballstjernen og nåværende TV-profilen Gary Lineker hyller sin landsmann Farah på Twitter.

– Wow! Mo Farah leker med motstanderne ved å rulle rundt på løpebanen, reise seg og likevel vinne gull. For en ekstraordinær idrettsutøver, skriver Lineker.

Les mer: Tysse kollapset – kjørt bort i rullestol

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder