Rekord-Warholm: – Helt sykt å sette en slik tid

BISLETT (VG) Karsten Warholm (23) løp 400 meter hekk på 47,33 under Bislett Games torsdag. Det er ny europeisk rekord. Den gamle på 47,37 er fra 1995, ett år før Norges regjerende verdensmester ble født.

Karsten Warholm senket sin personlige rekord med 31/100, fra 47,64 som han satte da han vant EM-gull i fjor. Samtidig senket han banerekorden til erkerivalen Abderrahman Samba fra i fjor med 27/100.

På spørsmål fra NRK om Vebjørn Rodals påstand om at «han er en 46-løper», svarer Karsten Warholm at han - NRKs ekspertkommentator Rodal - «vet det bedre enn noen annen».

– Han har levert til OL-gull. Men han vet også at det er lett å snakke om, men noe annet å skulle gjøre det, sier Warholm.

– Hvordan skal du beholde sulten helt til VM?

– Et VM trigger mer enn noe annet. Jeg håper det vil komme naturlig; at jeg er fyret inn mot VM, svarer han på spørsmål fra VG i pressesonen.

les også

Warholm flekset muskler etter seier i Stockholm: – Mitt beste løp

Konfrontert med VGs påstand om at han med denne utviklingen kommer til løpe under 47 sekunder i VM i Doha om tre måneder, og forsvare sitt VM-gull fra 2017, svarer han at han i gledesrusen «selvfølgelig har lyst til å henge seg på en sånn greie».

– Men jeg må samtidig passe på litt. Det er helt sykt å sette en slik tid, spesielt på Bislett. Det føles godt og litt fortjent, må jeg si, sier Karsten Warholm til VG i pressesonen.

– Nå er jeg der oppe og på skuddhold. Jeg skjønner at Samba må inn i bildet. Når jeg løper på 47,33 og europarekorden sitter, er det det siste jeg har lyst til å snakke om. Men Samba kommer til å være bra. Når han er tilbake fra skade, kommer han til å være grise-preppa, svarer Warholm på spørsmål om han hadde spesielt god lyst til å vise seg fram etter at Samba meldte forfall til Bislett på grunn av en betennelse i hoften.

Han sier at han gjerne vil ha den følelsen han hadde nå i Doha-VM i månedskiftet september til oktober. Warholm forteller at han før rekordløpet på Bislett sa til seg selv at hvis han oppnådde «en spesiell tid», ville det gå inn i minneboken som noe han aldri ville glemme.

– Og det er klart. Når det gjør det, er det bare fryd og gammen, sier han.

Warholm åpnet knallhardt, men rivalen Kyron McMaster (22) fra De britiske Jomfruøyer holdt bra følge lenge. Inn på oppløpet ledet nordmannen klart og vant til slutt med nesten to sekunder.

les også

Warholm tror på nytt superløp: - Kan ikke bli bedre

– Det er kjempebra at nordmenn gjør det bra. Vi har lyst til å få en ny gulltid. Nå er det ikke bare fem eller ni som reiser til VM. For ti år siden var det knapt folk i VM, og nå blir vi kanskje 15 stykker, sier Isabelle Pedersen til VG etter å ha sett knalløpet til Warholm.

Warholm var overlegen i Diamond League-stevnet i ruskeværet i Stockholm for to uker siden og beskrev prestasjonen som sin beste noensinne, forholdene tatt i betraktning.

– Jeg løp enda litt mer ned på tannkjøttet nå. Dette var enda bedre, sier han til VG.

les også

Suveren norsk rekord av Henrik Ingebrigtsen: – Haltet de siste 1000 meterne

Da VG spurte Filip Ingebrigtsen etter «Drømmemila» om hva som var dagens norske prestasjon, svarte han:

– Det er definitivt Henrik for min del. Men jeg er litt subjektiv der. Det er et ekstremt resultat av Karsten, men jeg ser hva Henrik har slitt med de siste årene og sett hvor tøft han har hatt det. Dette blir som å spørre Davy Wathne hva som er størst av Bjørn Dæhlie eller at Brann vant ligaen. For meg er det helt klart 7,36. Men jeg unner Karsten den følelsen av å vinne Bislett Games. Jeg skulle gjerne oppleve det jeg også.

Thomas Barr knep 2. plassen på Bislett torsdag kveld - ett hundredel foran Kyron McMaster.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder