UI-MO-TSTÅELIG: Mo Farah slipper jubelen løs etter sitt fjerde OL-gull. Foto: Martin Meissner AP

Mo Farah fullførte sensasjonell «dobbel-dobbel»

Mohamed «Mo» Farah (33) har gjort det igjen: OL-gull på både 5000- og 10.000-meteren, akkurat som i London i 2012.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Briten med somaliske røtter er langdistanseløpernes suverene éner. Nå har han vunnet gulldobbelen (5000 og 10.000) i hvert eneste mesterskap (OL, VM og EM) fem år på rad.

Han er den første mannen på 40 år til å ta OL-gulldobbelen i langdistanse. Det har ikke skjedd siden finske Lasse Virén utførte bragden i 1972- og 1976-lekene. Farah er også den eneste britiske friidrettsutøveren med fire OL-gull.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg var så sliten etter 10.000-meteren. Jeg kan ikke tro at jeg klarte det. Det er enhver utøvers drøm. Det har vært utrolig, jeg vil bare hjem og se mine vakre barn, sier Farah ifølge The Guardian.

Husker du? Farah vant etter falldrama: – Kunne mistet alt på et øyeblikk

– Jeg hater å tape. Til og med i dataspill... Jeg har savnet å tilbringe tid med barna mine, så jeg ville gjøre opp for den tiden, sier gullvinneren.

Gratulasjonene og hyllestene tikker inn på sosiale medier etter Farahs fjerde OL-gull i karrieren.

– Wow! Bare wow! Rio er «Mo Town». Mo Farah er helt sikkert den største langdistanseløperen gjennom tidene, skriver den tidligere fotballstjernen Gary Lineker på Twitter, før han benytter muligheten til å hylle den britiske innsatsen i OL – og sende et lite stikk til fotballandslaget som ikke holder samme nivå:

– 66 medaljer for Storbrittania. Flere enn i London 2012. Forbløffende antall sett ut fra innbyggertallet vårt. Om vi nå bare kunne fått orden på fotballen vår...

På 5000-meteren i Rio var storfavoritten Farah suveren med tiden 13.03,30. Han slo amerikanske Paul Kipkemoi Chelimo i spurten. Chelimo fikk deretter, på direktesendt TV, beskjed om at han hadde blitt disket. Men amerikaneren fikk medhold i anken sin og endte til slutt opp med sølvet likevel.

Bronsen gikk til Hagos Gebrhiwet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder