RIVALER: Karsten Warholm og Abderrahman Samba, her fra Oslo i 2018 før Bislett Games. Sambas VM-deltagelse er i fare. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Warholms gullrival tar VM-avgjørelse tre dager før start

Karsten Warholms (23) overmann på 400 meter hekk forrige sesong, Abderrahman Samba (24), kommer til å bestemme seg for om han vil ta opp gullkampen mot Norges regjerende verdensmester bare tre dager før VM på hans hjemmebane i Doha starter.

  • Øystein Jarlsbo

Det forteller Sambas manager Daniel Wessfeldt til VG torsdag kveld.

– Det er fortsatt usikkert hvordan dette vil gå. Slik det ser ut nå, er det slik situasjonen har vært lenge. Dette kommer til å stå mellom Karsten Warholm og Rai Benjamin, sier svensken med tanke på gullduellen på langhekken i friidretts-VM 27. september til 6. oktober.

Kvalifiseringsheatene på 400 meter hekk starter på mesterskapets åpningsdag, klokken 19.30 norsk tid. Semifinalene går dagen etter, lørdag ettermiddag. Finalen starter klokken 21.40 mandag 30. september.

les også

Verdensrekord i VM vil gi Warholm 1,5 millioner i bonuser

Ifølge Daniel Wessfeldt vil Abderrahman Samba gjennomgå en VM-test tirsdag 24. september. Den skal gi ham svar på om han er i stand til å løpe så fort han gjerne vil mot Warholm og amerikaneren Rai Benjamin (22), som har nest raskeste tid bak nordmannen denne sesongen:

46,98 sekunder da Warholm stormet inn til historiens nest raskeste tid 46,92 sekunder i Zürich 29. august.

Warholm brøt drømmegrensen: – Helt fantastisk

– Det har tatt lang tid. Spørsmålet er om det vil yte ham rettferdighet hvis han løper i VM. Vi det fungere, eller vil det ikke fungere? Det er opp til ham selv å bestemme. Men frem til nå har han kun trent, litt intervaller og sånne saker, sier Sambas svenske manager.

– Han har ikke gitt opp?

– Nei, det har han ikke gjort. Men det er i grevens tid. Jeg vet ikke mer enn det. Det er bare han som vet eksakt hvordan det føles, svarer Daniel Wessfeldt.

REGNTUNGT: Karsten Warholm var et godt stykke foran Abderrahman Samba (t.v.) da han styrtet over målstreken i langhekkfinalen i London-VM for to år siden. Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Abderrahman Samba vant alle innbyrdes oppgjør mot Karsten Warholm sesongen 2018, året etter at nordmannen vant VM-gull og var langt foran Samba i finalen i London. Samba, som er født i Saudi-Arabia men har konkurrert for Qatar siden 2016, startet denne sesongen like overbevisende som den foregående.

les også

Norges «største» VM-håp: Opp 10 kilo på ett år

Men så ble han skadet. Først i hoften, deretter pådro han seg en strekkskade i en muskel på baksiden av låret. Under trening kort tid etter at han gjorde comeback på 400 meter i Diamond League i Monaco 12. juli.

Siden har han vært satt ut av spill.

Karsten Warholm har vært på plass i Doha siden søndag.

les også

Dette er Warholms VM-plan – ikke bekymret for ekstremvarmen

Abderrahman Samba er fortsatt i Valencia, der han har sin faste treningsbase. Sambas manager Daniel Wessfeldt forteller at Warholms høyst usikre utfordrer vil fly fra Spania til Doha 22. eller 23. september.

Mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm

Flere artikler

  1. Manageren: Warholms gull-utfordrer kan droppe VM

  2. Warholm-rival i trøbbel: Samba kan miste alle løp før VM

  3. Warholm-ekspertenes advarsel: – Dumt å dømme ut Samba

  4. Karsten Warholm «skal grave dypt» i finalen: - I am a fucking viking!

  5. Derfor er Norges største VM-gullhåp aldri skadet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder