VIL TILBAKE: Christina Vukicevic lengter tilbake til friidrettsbanen og har bestemt seg for å gjøre comeback som hekkeløper.
VIL TILBAKE: Christina Vukicevic lengter tilbake til friidrettsbanen og har bestemt seg for å gjøre comeback som hekkeløper. Foto:Markus Aarstad,VG

Gjør comeback - satser mot OL: Vukicevic: – Ønsker en verdig avslutning på karrieren

Gjenopptar samarbeidet med pappa Petar

FRIIDRETT

Christina Vukicevic Demidov (27) har bestemt seg for å gjøre comeback som hekkeløper to år etter at hun ga seg på grunn av manglende motivasjon.

Publisert: Oppdatert: 10.05.15 16:44

– Det var noe som blomstret i meg i september og oktober. Jeg begynte å trene i Bergen med en venninne, og etter hvert begynte det å bli et bra nivå på treningen. Da tenkte jeg bare: «shit hvorfor ikke starte et treningsprogram», sier Vukicevic Demidov til VG.

Mer skulle ikke til for at 27-åringen var i gang med forberedelsene. Etter å ha trent godt i over et halvår offentliggjør hun nå comebacket.

– Jeg har mer igjen i kroppen og vil forsøke å få en verdig avslutning på karrieren.

De siste syv månedene har hun intensivert treningen med mål om å gjøre comeback. Hun har gjenopptatt samarbeidet med faren Petar, som nå trener henne mot det store målet - OL i Rio om et drøyt år.

– Hun har trent godt i syv måneder nå. Hvis dette går bra, noe vi tror og håper, så kan det bli en satsing mot OL i 2016, sier trener og pappa Petar Vukicevic til VG.

Hun forteller at treningsgrunnlaget er på plass og at formen er god. Det eneste som mangler er økter med hekkeløping. Der har hun bevisst tatt det med ro for å unngå skader.

– Jeg gidder ikke komme tilbake hvis jeg skal løpe dårligere enn det jeg gjorde før pausen, fortsetter Vukicevic Demidov til VG.

– Det er alvor

Hun måtte avbryte 2013-sesongen i april på grunn av skade og åpnet senere for å legge skoene på hyllen for godt. Siden har hun vært friidrettsekspert for TV 2.

At hun nå har bestemt seg for å gjøre comeback, mottas med glede i Norges Friidrettsforbund.

– Jeg synes det er veldig positivt at hun ønsker å satse på nytt. Dette er veldig bra for friidretten. Christina er en flott profil for norsk friidrett, både som person og som utøver, sier sportssjef Ronny Nilsen til VG.

Nilsen, som gir seg i friidrettsforbundet etter årets sesong, har hatt kontakt med Vukicevic i løpet av hennes pause som toppidrettsutøver. Selv om hun har trent godt det siste drøye halvåret, er sportssjefen usikker på hvor godt Vukicevic Demidov kan gjøre det i sitt comeback.

– Det er vanskelig å si nå. Først må vi se henne i aksjon og så se an nivået. Det er et mål å komme tilbake til samme nivå. Hun er såpass ambisiøs at når hun først satser, så er det alvor, sier Nilsen.

LES SAKEN:– Føler at faren min er tilbake i varmen

Gjenopptar samarbeidet med pappa

Christina Vukicevic Demidov, som giftet seg med Brann-spiller Vadim Demidov i mars i fjor, valgte å avbryte samarbeidet med pappa Petar i januar 2013 for å satse videre med sitt eget treningsopplegg.

I forkant hadde det stormet rundt Petar på grunn av beskyldninger om doping, men Vukicevic Demidov støttet faren hele veien.

Antidoping Norge trodde ikke på Petar Vukicevic' forklaring om at de omstridte doping-e-postene skal ha vært manipulert. 28. januar 2013 - to dager før det ble kjent at Vukicevic Demidov avsluttet samarbeidet med faren - ble saken mot friidrettstreneren likevel henlagt.

Pappa Vukicevic fikk ikke fortsette i Norges Friidrettsforbund, men har siden trent en rekker norske utøvere, deriblant sønnen Vladimir. Nå har Petar og Christina kommet frem til at de to vil gi trenersamarbeidet en ny sjanse.

– Vi har hatt våre konflikter med far/datter og trener/utøver, men det har balansert seg. Nå bor jeg i Bergen og trener her. Oppsettet sender pappa fra Oslo, også sender jeg videoer og tilbakemeldinger til han, forklarer 27-åringen.

– Det har aldri vært en konflikt, vi har bare funnet ut at vi ikke kan være far og datter samtidig som trener og utøver. Det problemet har vi funnet en løsning på for lenge siden, sier Petar Vukicevic til VG.

At Vukicevic Demidov skal samarbeide med en trener som ikke ble trodd av Antidoping Norge, ønsker ikke sportssjef Nilsen å fokusere på.

– Utgangspunktet er at han trener andre utøvere også, men nå er fokuset på at Christina skal gjøre comeback.

Du frykter ikke at farens historie kan ta vekk fokus fra det hun gjør på banen?

– Nei, det håper jeg ikke, svarer Nilsen.