BLYTUNGT: Karoline Bjerkeli Grøvdal var fullstendig sjanseløs i Belgia. Bildet er fra EM-finalen i Berlin. Foto: Bjørn S. Delebekk

Karoline Bjerkeli Grøvdal på sisteplass: Slått med over halvminuttet

Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) var helt sjanseløs i Diamond League-finalen i Brussel. Beatrice Chepkoech vant som hun ville. En sykdomsplaget Grøvdal ble slått med over 33 sekunder og hadde mest lyst å bryte.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Verdensrekordholderen løp på den tredje beste tiden noen gang, mens den norske hinderspesialisten havnet 25 sekunder bak sin egen norgesrekord.

– Dessverre. Jeg har vært veldig usikker på hvordan sykdommen har slått ut. Muskulaturen og kroppen var død, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK. Hun endte på 12. og sisteplass.

– Kjipt. Jeg er ikke sliten. Men kjenner at jeg ikke har noe som helst å gi.

les også

Warholm etter nytt duell-tap: Kan ta ham i VM neste år

Hennes personlige rekord er på 9.13,35 fra et imponerende sololøp i fjorårets NM.

Bjerkeli Grøvdal har slitt med sykdom etter VM-bronsen, men har fått trent et par gode økter den siste uken før Diamond League-finalen i Belgia.

Karsten Warholm var torsdag bare to hundredeler unna å vinne Diamond League på 400 meter hekk. Andreas Thorkildsen er fortsatt siste nordmann med seier i friidrettens internasjonale liga. Han vant spyd tilbake i 2010.

les også

Forbannet Gjert Ingebrigtsen: Filip ødelagt av antibiotika

– Nå har jeg medalje fra nesten alle mesterskapene jeg har vært med i, så jeg vil ikke si jeg har uflaks. Det er ikke så mange andre som har det. Men det er klart, jeg har kanskje uflaks på gullet, sier Grøvdal etter å ha løpt inn til nok en EM-bronse, denne gangen på 3000 meter hinder i EM-avslutningen 12. august.

Grøvdal mente selv at hun er bedre enn konkurrentene Krause (gull) Schlumpf (sølv) – når hun er helt frisk.

Neste mål ser nå ut til å bli EM i terrengløp oppunder jul.

les også

Karoline Bjerkeli Grøvdal er sammen med TV 2-journalist

Christian Coleman stormet inn til sterke 9,79 på 100-meteren i Brussel. Amerikaneren, som har verdensrekorden på 60 meter, var aldri truet på veien mot seier. I motvind på 0,3 sekundmeter satte 22-åringen personlig rekord med tre hundredeler. Ikke rart amerikaneren jublet hemningsløst i den belgiske hovedstaden.Landsmannen Ronnie Baker ble nummer to i Brussel fredag med tiden 9,93, mens Yohan Blake fra Jamaica tok tredjeplassen på 9,94.

I U20-VM ble etiopiske Selemon Barega slått av Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter. Fredag var han ikke langt unna verdensrekorden på distansen.Stortalentet spurtet storstilt og ble klokket inn til den smått senasjonelle tiden 12.43,02. Det var årsbeste i verden med formidable 18 sekunder og den fjerde raskeste tiden i verden på distansen noen gang.

Hedda Hynne, som måtte melde forfall i EM, løp 800 meter på 2.02,29. Dermed ble hun nummer fem i heatet som ikke var en del av Diamond League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder