Thomas Roth til VG: – Kun negativ omtale om idretten i media

KJIPT: Thomas Roth (25) synes det er kjipt med egenandel for å konkurrere, og er redd for at det kommer til å gå ut over de sportslige prestasjonene. Her fra EM i 2014. Foto: Lise Åserud , NTB scanpix

Friidrettsutøvere må betale for å konkurrere for Norge

På grunn av sponsormangel har friidrettsforbundet sett seg nødt til å kutte i budsjettet for 2016. Som følge av det må utøverne betale en egenandel for å konkurrere.

Artikkelen er over fire år gammel

For å konkurrere i Norden er egenandelen på 2000 kr, i Europa er den 3000 kr, og i verden for øvrig er den på 4000 kr. Unntatt er seniordeltakelse i EM, VM og OL.

– Andelen er ment å dekke utgifter i forbindelse med vår deltakelse i konkurransen, samt andre prioriterte tiltak i landslaget. Som kjent har vi vært nødt til å redusere budsjettet vårt i 2016 og således er vi i større grad nødt til å ha et spleiselag for å opprettholde aktiviteten, skriver sportssjef Ronny Nilsen til VG.

Det har vært en egenandel også tidligere, men kun i nordiske konkurranser.

LES OGSÅ: Sponsortrøbbel for friidrettsforbundet

I fjor sommer ble det kjent at forbundet mistet sin hovedsponsor siden slutten på 90-tallet, DnB. Mellomdistanseløperen Thomas Roth (25) mener det er forståelig at idretten har mistet sponsorer. Han er redd for at den økonomiske situasjonen kommer til å gå ut over den sportslige prestasjonen.

– Det er kjipt, men det er realiteten når det kun er negativ omtale om friidretten i media. Sponsorer ser naturligvis det og trekker seg når de ikke blir assosiert med noe positivt, sier Roth, og fortsetter:

LESTE DU DENNE? Rodal med voksenmelding til Roth

– Når vi ikke har økonomisk støtte til å kunne satse eller dra til utlandet for å trene, så kommer vi ikke til å klare å utvikle oss i samme fart som konkurrentene våre. Da kommer vi ikke til å klare å lage noen positive overskrifter heller, og blir sittende igjen med det negative.

Mangekamp-utøveren Karsten Warholm (19), håper at den økonomiske situasjonen ikke blir vedvarende. Men det faktum at de må betale for å konkurrere per dags dato, ser han ikke så mørkt på.

LES OGSÅ: Supertalentet Warholm tok EM-sølv

– Man kan ikke bruke penger man ikke har. Vi får håpe det er en økonomisk situasjon som kan ordne seg med gode resultater i fremtiden, noe som vil få frem at det er noe positivt å støtte økonomisk, sier han, og fortsetter:

– Alle må invistere for å få avkasting, det er en del av reisen det også. Det optimale hadde selvfølgelig vært om det hadde blitt dekket, så det er en litt ny og utfordrende situasjon. Jeg tenker at vi alle må stå i det, og så handler det om å fremstå best mulig i tillegg å få positiv omtale, slik at situasjonen ikke vil vare så veldig lenge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder