Jakob Ingebrigtsen gir opp kongepokalen til Karsten Warholm

BYRKJELO (VG) Jakob Ingebrigtsen (17) tror det må regelendring til for at han skal ha muligheten til å ta kongepokalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette er ikke noe som holder til kongepokal. Vi er uheldige med forholdene i dag. På en øvelse som 1500 meter det ikke en fordel at det blir lureløp, sier Ingebrigtsen etter NM-gull på tiden 4,03,54 i regn og vind.

Karsten Warholm står med to gull i Byrkjelo denne helgen, på 400 meter flatt og 400 meter hekk. Ingebrigtsen tror Warholm kommer til å få sin fjerde kongepokal på rad.

– 1500 meter er ikke det samme som en hundremeter eller øvelser hvor du tar ut alt du har uansett. Kanskje må reglene bli endret om vi skal ha like stor sjanse til å vinne som de som gir alt uansett, sier Ingebrigtsen.

Han fikk spørsmål om hans imponerende sisterunde på 1500 meter kunne være nok.

– Ikke når reglene er som nå. Dette løpet er ikke i nærheten av Karsten sitt. Da må det bli andre regler om det skal være sammenlignbart.

– Er det surt?

– Nei, det er sånn det er. Vi vet at vi må kjøre på fra start om vi skal ha kongepokalen, men det er ikke naturlig på mellomdistanse, svarer 17-åringen.

Warholm: Henger høyt

Warholm tror selv at fredagens 49,01 på 400 meter hekk kan være nok.

– Løpet i dag er ikke et resultat som holder til en kongepokal, men gårsdagens løp er brukbart. Men man vet aldri, sier Warholm til VG.

– Personlig holder jeg kongepokalen veldig høyt. Vi skal være veldig glad vi har den som en ekstra gulrot.

les også

Warholm: – Ikke alle som driver med idrett skal bli verdens beste

Om han får sin fjerde søndag, tangerer han Jaysuma Ndure. Dermed er det bare Andreas Thorkildsen som er foran av herrer med sine seks. Warholm øyner å ta fra spydkasteren rekorden.

– Jeg har tenkt litt på det.

– Pusser du pokalene selv?

– Ja, jeg pusser dem selv, svarer Warholm før Gjert Ingebrigtsen spaserer forbi.

Spøkte med Gjert Ingebrigtsen

Han uttalte til TV 2 at hans sønner ikke har sjanse på kongepokalen.

– Jeg sender dem til Sandnes en gang i halvåret, så Gjert kan pusse og ta litt på dem, spøker Warholm og ler.

– Nei da, det er god stemning.

les også

Tidligere toppidrettssjef hyller gulltrenerne: – De er to unikum!

Fjorårets verdensmester og årets europamester på 400 meter hekk har ikke våget å ta med kongepokalene til hans nye bosted i Oslo.

– Jeg har de framme, men ikke i kollektivet. De betyr så mye for meg at jeg ikke stoler på meg selv engang til å ta vare på dem.

Rodal ser poenget

Vebjørn Rodal, NRK-ekspert og olympisk mester på 800 meter, kan skjønne at Ingebrigtsen synes det er vanskelig å få kongepokalen.

– Det er krevende i NM i rufsete vær å få til veldig solide løp på lengre distanse. Det er lettere på sprintdistanse og kast. Kongepokalen skal henge høyt og ikke deles ut til lureløp, det er jeg enig. Men jeg forstår godt hva Gjert mener, sier Rodal.

– Vi hadde en langdistanseløper (Karoline Bjerkeli Grøvdal etter 9.13 på 3000 meter hinder) som fikk kongepokalen i fjor. Det er fullt mulig. Grete Waitz klarte det syv ganger på rad. Men jeg ser poenget. Blir det lureløp, kan det være litt vanskeligere i forhold til noen som har tekniske sprintdistanse, sier Kjetil Hildeskor, generalsekretær i friidrettsforbundet og legger til at det er styret i forbundet som eventuelt gjøre endringer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder