TROLIG VM-KLAR: Christian Coleman, som her feirer en seier i Iowa i juli, skal ifølge rapportene være klarert.

TROLIG VM-KLAR: Christian Coleman, som her feirer en seier i Iowa i juli, skal ifølge rapportene være klarert. Foto: Charlie Neibergall / AP

Dopingsaken mot Coleman trukket tilbake

Verdens raskeste mann, Christian Coleman (23), er ikke lenger siktet for potensielle brudd på antidopingregelverket.

Blant andre Washington Post-journalist Rick Maese og The Guardian-journalist Sean Ingle henviser mandag kveld til et skriv fra Det amerikanske antidopingbyrået (USADA), der det står at de har trukket siktelsen mot Coleman.

Det er litt over en uke siden det ble kjent at 23-åringen var siktet for brudd på meldeplikten - bare en måned før VM i Doha, Qatar.

les også

Verdens raskeste mann siktet for brudd på antidoping-regelverket

Problemet skal ha vært at det ikke har vært korrekt innrapportering om oppholdssted, som igjen har ført til at utøveren ikke har vært tilgjengelig for testing. Utøverne er ikke tillatt å bli borte fra tre tester i løpet av 12 måneder.

Ifølge journalist Maese skal Coleman ha uteblitt fra tre tester, men det har vært forvirring rundt datoene. Nå skal de altså være klart at det ikke har skjedd i løpet av 12 måneder, og den planlagte høringen senere denne uken er avlyst.

Coleman er dermed klar til å løpe i mesterskapet som arrangeres i månedsskiftet september-oktober. I juni spurtet amerikaneren inn til årsbeste i verden på 100 meter med 9,81 sekunder. Hans personlige rekord fra 2018 er på 9,79.

Da siktelsen ble kjent hevdet Coleman selv at han ikke var bekymret. I samtale med eks-sprinter Ato Boldon på en NBC-sending uttalte Coleman at han «følte seg sikker på at høringen den 4. september ville frikjenne ham»:

– Jeg er ikke er en person som benytter seg av kosttilskudd i det hele tatt. Jeg er aldri bekymret for dopingtester, uansett tidspunkt, sa Coleman den gangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder