Sprintfenomenet mener seriøst han kan nå verdenstoppen i fotball

Fikk drakt av supporterklubben til favorittlaget i Oslo rådhus

HJERTELIG MØTE: Usain Bolt intervjues her av VG Netts Siri Avlesen under seansen på Oslo rådhus. Patrik Fjeldstad filmer. Foto: MMS-foto: Øyvind Brenne

Bolt til VG Nett: - Jeg er definitivt god nok for Manchester United!

HJERTELIG MØTE: Usain Bolt intervjues her av VG Netts Siri Avlesen under seansen på Oslo rådhus. Patrik Fjeldstad filmer. Foto: MMS-foto: Øyvind Brenne

OSLO RÅDHUS (VG Nett) Til VG Nett smeller Usain Bolt (24) inn sitt årsbeste muntlig: Superstjernen mener han kan gå rett inn på selveste Manchester United i fremtiden.

  • Øyvind Brenne
  • Siri Nilminie Avlesen

Artikkelen er over ni år gammel

Tidligere på dagen ba VG Nett leserne på vår Facebook-gruppe om hjelp til hva vi skulle bruke våre to tilmålte spørsmål til verdens raskeste mann om på kveldens pressekonferanse. Og fra leseren Alexander Egge kom forslaget om at vi skulle spørre Bolt om hvordan han tror han ville gjort det på fotballbanen - og Torbjørn Kosmo fulgte oppe med å be oss spesielt vurdere sine sjanser under Alex Ferguson. Dermed stilte vi Bolt følgende spørsmål under seansen i Oslo rådhus:

- Er fotball noe for deg, og tror du at du vil være god nok for Manchester United?

- Jeg vil definitivt prøve fotball etter at jeg slutter. Jeg har sett mye fotball opp gjennom årene. Jeg tror jeg kunne taklet det bra, og jeg tror helt klart at jeg er god nok for Manchester United, sier Bolt til VG Nett.

VGTV: Se intervjuet med Bolt her!

Og hvis du lurer på hvorfor jamaicaneren mener han har ferdighetene som kreves for å spille for Europas i år nest beste klubb, er ikke årsaken spesielt overraskende:

- Jeg er rask, og jeg har noen ferdigheter, som dog krever litt trening, men jeg tror jeg kan bli god nok, sier Bolt til VG Nett.

Overfor TV 2 informerte sprinteren om at han også ser for seg en fremtid på Jamaicas fotball-landslag - og på spørsmål om dette er noe han virkelig mener, så svarte 24-åringen bekreftende.

Fikk drakt med feil sponsorlogo

Med en jordbærkurv på bordet var det en Bolt som helt tydelig var på jobb som svarte på spørsmålene i forkant av Bislett Games i morgen. Jamaicaneren var imidlertid utfyllende i seansen etterpå, da ni TV-stasjoner fikk stille to spørsmål hver - deriblant VGTV.

Les også: Slik svarte Bolt pressen

OVERLEVERTE GAVE: Egil Olsen (til v.) fotograferte Usain Bolt etter at han på vegne av Manchester Uniteds norske supporterklubb hadde gitt friidrettsstjernen et eksemplar av favorittklubbens drakt. Foto: Håkon M. Larsen, Scanpix

Underveis i pressekonferansen tok Egil Olsen (52) fra Manchester Uniteds norske supporterklubb ordet, og ba om å få overlevere en drakt til verdensstjernen.

- Hvis jeg skulle få muligheten til å spørre ham om United, måtte jeg ha med en gave til ham. Det beste jeg fant på da var å gi ham en drakt med «19 Usain» på ryggen, sier Olsen til VG Nett og forklarer at han med det ville symbolisere Uniteds 19 ligagull og hans verdensrekord på 200 meter på tiden 19,19.

Etterpå fortalte superstjernen til supportermagasinet at han hadde vært United-supporter siden han var et lite barn.

- Tror du Bolt kunne vært god nok for United?

- For å være ærlig har jeg aldri sett mannen spille fotball. Hurtigheten vil jo holde, så hvis teknikken hans står i stil med farten, så snakker vi om en verdensstjerne også på fotballbanen, sier Olsen, som har fulgt de røde djevlene siden George Bests velkmaktsdager i 1970.

For øvrig var det en avventende Bolt som tok imot gaven av den norske landslagssjefens navnebror.

- Jeg er sponset av Puma, informerte Bolt om fra podiet - i frykt av å bli avbildet med Uniteds Nike-logo.

Etterpå sjekket manageren hans at norske United Supporterens bilde ikke viste frem logoen til utstyrsleverandør-konkurrenten.

GAMLE KJENTE: Her hilser Usain Bolt på det norske håpet Jaysuma Saidy Ndure før pressekonferansen i Oslo rådhus. Foto: Håkon M. Larsen, Scanpix

VG Nett spurte også verdensrekordholderen om hva han synes om norske jenter.

- Vel, jeg har ikke fått sett så mye, men til nå virker det bra, sier Bolt og flirer.

Ndure valgte bane ved Bolt

Før Bolt kom på podiet snakket det norske håper Jaysauma Saidy Ndure, og før det igjen tidligere verdensrekordholder Donovan Bailey.

Oslo rådhus var fylt med hundrevis av mennesker som ville ha med seg en bit av idrettens kanskje største stjerne. Da Bolt ankom hoppet fotografene i været, og et haleheng på 30-40 blitslamper rett ved.

- Jeg ba om bane fire, slik at jeg får løpe ved siden av Usain, forklarer Ndure og smiler.

Ndure varslet at han håper å løpe under 20 sekunder i morgen.

- Det er alltid gøy å løpe mot Bolt. Vi har løpt sammen siden 2002, da jeg var gambisk, og han er alltid en hyggelig kar.

PS! Bislett Games sendes på NRK torsdag fra klokken 18.00. Bolt skal løpe 200 meter-finale klokken 21.47.

Les også

Flere artikler

  1. Bolt: - En ære å løpe på Bislett

  2. Bolt: - Folk forventer for mye av meg

  3. Bolt åpner for å bytte ut sprint med fotballsatsing

  4. Bolt landet på Gardermoen med egne plater

  5. Sir Alex klar for å teste Bolt i United-trøyen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder