SPURTEN: Snorre Holtan Løken fra Tjalve vinner 1500 meter for menn foran brødrene Henrik og Jakob Ingebrigtsen under NM på Askøy. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen slått i NM

Henrik Ingebrigtsen (25) måtte nøye seg med sølv i dagens NM på 1500 meter på Askøy.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lillebror Jakob Ingebrigtsen (15) løp inn til en sterk bronsemedalje.

Bror Henrik ledet klart, men bakfra kom Snorre Holtan Løken og tok gullet på målstreken. Han var 28 hundredeler foran i mål.

Så du denne? Europamester Filip Ingebrigtsen: – Ikke noe luksusliv

Snorre Holtan Løken vant NM-gullet også i fjor, men Tjalve-gutten er ikke tatt ut til OL. Det er første gang han slår Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg gikk for tidlig til angrep på siste langside og kjente fort at dette kunne bli stive bein på slutten. Det er surt nå, men det går fort over, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Les også: Slik tok Filip historisk EM-gull: – Det er helt galskap!

– Han sprang et smartere løp enn jeg gjorde. Jeg fikk det skikkelig på oppløpet. I dag var jeg rett og slett ikke god nok, sier han til NRK.

Til NRK forteller Henrik også at brødrene Ingebrigtsen forbereder seg på eventuelle allergiproblemer i Rio:

– Vi er allergikere, så vi er spente på om vi reagerer på nye ting som vi ikke har vært utsatt for tidligere. Vi har pakket allergimedisin og luftrenser til soverommet.

I EM i Amsterdam tok Filip gull og Henrik bronse på 1500 meter.

Les også: Hekke-Amalie klar for OL med norsk rekord

De to skal løpe 1500 meter også i OL. Filip Ingebrigtsen har valgt å konsentrere seg om 800 meter i NM i helgen. Der løper han finale sammen med blant andre lillebror Jakob søndag.

SØLV OG BRONSE: Brødrene Henrik (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen ble nummer to og tre på 1500 meter i NM. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Resultater 1500 meter:

1. Snorre Holtan Løken, Tjalve 4,01,00.

2. Henrik Ingebrigtsen, Sandnes 4,01,28.

3. Jakob Ingebrigtsen, Sandnes 4,01,67.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder