MANGE FANS: Jakob Ingebrigtsen var et yndet fotomotiv for tilskuerne i Bærum Idrettspark søndag. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen knuste storebrors rekord: – Dette hadde vært suverent EM-gull

BÆRUM (VG) Jakob Ingebrigtsen (18) åpnet 2019 med en kanonløp i Norden-kampen: 3,36,21 på 1500 meter. - Dette hadde vært suverent EM-gull, sier pappa Gjert.

Den dobbelte europamesteren knuste dermed storebror Henriks norske innendørsrekord på 3,39,70. Altså tre og et halvt sekund bedre. Det er også nordisk rekord.

Ifølge faren er det 16 hundredeler bak verdensrekorden for U20 (Ingebrigtsens tid er bedre enn den offisielle verdensrekorden, men det skyldes bare at den nye ikke er offisielt godkjent ennå).

Det er en utrolig tid med tanke på at løper-familien Ingebrigtsen har nettopp kommet tilbake fra nesten en måneds høydetrening i Sør-Afrika.

– Det er fantastisk. Det føltes veldig bra. Jeg er ekstremt fornøyd med tiden, sa Jakob Ingebrigtsen til publikum etter målpassering.

les også

Gjert Ingebrigtsen: – Jakob gleder seg til å bli heltidsutøver

– Henriks rekord har stått lenge nok. Målet mitt var å slå den, sier Jakob Ingebrigtsen til VG.

– Men du løp jo mye fortere enn det?

– Ja, dette lover bra! Hvert løp er en positiv overraskelse. Nå går det på skinner.

Pappa Gjert og Jakob var på forhånd uenig om hvor fort han kunne jobbe. Som så ofte før fikk faren rett.

– Han må ikke sette en grense for hvor fort han kan løpe. Han må bare løpe så fort han klarer - og så ser vi på tiden etterpå, konstaterer faren smilende når VG treffer ham etterpå.

– Senest på fredag diskuterte vi det. Han tror ikke han kan løpe så fort. Jeg sier at han kan det. Så svarer han at «du skjønner ikke hvor fort det er». Men jeg skjønner det.

Jakob Ingebrigtsen skal delta i innendørs-EM i begynnelsen av mars - første gang han deltar i det mesterskapet.

les også

Grøvdal slo Ingrid Kristiansens 34 år gamle rekord: – Dette henger høyt for meg

– Jeg skal i hvert fall delta på 1500 meter. 3000 meter kunne også ha vært aktuelt, men tidsplanen i mesterskapet gjør at det blir vanskelig, sier han.

Bror Filip Ingebrigtsen vant suverent på 3000 meter i Norden-kampen.

– Jeg tenker å doble i EM. Det er vanskelig å si hvor forhåpningene er størst. Det er bare å holde tungen rett i munnen og gjøre det så bra som mulig på begge, sier Filip Ingebrigtsen til VG.

– Det er tungt å ligge der framme alene. Hadde jeg hatt mindre mengde i kroppen, og mer fart, så hadde jeg nok fått en bedre tid, fortsetter Ingebrigtsen, som kan se tilbake på en måneds høydetrening i Sør-Afrika.

– Filip gjorde et veldig bra løp, fastslår Jacob Ingebrigtsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder