Isabelle Pedersen knust etter at hun ikke kom til EM-finalen

FRIIDRETT

BERLIN/OSLO (VG) Isabelle Pedersen (26) skuffet og klarte ikke å komme til kveldens finale på 100 meter hekk i EM. Hun var knust etterpå.

Publisert: Oppdatert: 09.08.18 22:39

Tyske Cindy Roleder vant Pedersens semifinaleheat på 12,83, mens Pedersen hadde 13,04 - mer enn tre tideler bak sin personlige rekord. Det holdt bare til 4. plass. Dermed måtte hun stole på at hun kom med som «lucky loser».

– Dette ble mer spennende enn jeg hadde ønsket, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal på direkten.

Men Pedersen var sjanseløs. Det skilte 14 hundredeler og seks jenter. Siden forsvant hun ut av stadion uten å svare på spørsmål i den såkalte intervjusonen, der journalistene står, knust over det skuffende resultatet.

Flere timer senere kom det uttalelser fra Isabelle Pedersen gjennom manager Mario Bassani:

– Dette var en av disse tøffe dagene. Jeg gjorde ikke det jeg har trent for. Jeg må ta tung lærdom fra dette og jobbe for å gjøre det bra neste år.

– Jeg er åpenbart trist og skuffet over resultatet, men jeg vil takke alle rundt meg for deres støtte og for alltid å prøve å gjøre meg bedre.

Bergenseren kom dårlig ut i heatet sitt, var bra med halvveis, men i avslutningen klarte hun ikke å komme inn til bedre enn 4. plass. Hun hadde dårligst reaksjonstid av alle i sitt semifinaleheat.

Denne sesongen har Pedersen flere ganger vært godt nede på 12,7 – med norsk rekord 12,72 som høydepunkt fra London for to uker siden. Hun hadde på forhånd sesongens femte beste tid i Europa.

Under VM i London i fjor var hun på god vei til finalen på 100 meter hekk, men ble stoppet av en strekk og fraktet ut av stadion i rullestol.

I 2018 har bergenseren vært skadefri og alt har gått på skinner.

PS: EM-sølvet ble tatt på samme tid som Pedersens norske rekord fra tidligere i sommer. Pamela Dutkiewicz fra Tyskland noterte 12,72.

Her kan du lese mer om