Isabelle Pedersen knust etter at hun ikke kom til EM-finalen

BERLIN/OSLO (VG) Isabelle Pedersen (26) skuffet og klarte ikke å komme til kveldens finale på 100 meter hekk i EM. Hun var knust etterpå.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tyske Cindy Roleder vant Pedersens semifinaleheat på 12,83, mens Pedersen hadde 13,04 - mer enn tre tideler bak sin personlige rekord. Det holdt bare til 4. plass. Dermed måtte hun stole på at hun kom med som «lucky loser».

– Dette ble mer spennende enn jeg hadde ønsket, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal på direkten.

les også

Warholm med ny oppvisning: – Det kostet mye

Men Pedersen var sjanseløs. Det skilte 14 hundredeler og seks jenter. Siden forsvant hun ut av stadion uten å svare på spørsmål i den såkalte intervjusonen, der journalistene står, knust over det skuffende resultatet.

FIRER: Isabelle Pedersen ble bare nummer fire i sin semifinale. Foto: DELEBEKK,BJØRN S.

Flere timer senere kom det uttalelser fra Isabelle Pedersen gjennom manager Mario Bassani:

– Dette var en av disse tøffe dagene. Jeg gjorde ikke det jeg har trent for. Jeg må ta tung lærdom fra dette og jobbe for å gjøre det bra neste år.

– Jeg er åpenbart trist og skuffet over resultatet, men jeg vil takke alle rundt meg for deres støtte og for alltid å prøve å gjøre meg bedre.

Bergenseren kom dårlig ut i heatet sitt, var bra med halvveis, men i avslutningen klarte hun ikke å komme inn til bedre enn 4. plass. Hun hadde dårligst reaksjonstid av alle i sitt semifinaleheat.

les også

Blodig Filip Ingebrigtsen til EM-finale tross fall: - Det skal ikke være mulig

les også

EM-håp Karsten Warholm (22): – Vi står og brøler til hverandre

Pluss content

Denne sesongen har Pedersen flere ganger vært godt nede på 12,7 – med norsk rekord 12,72 som høydepunkt fra London for to uker siden. Hun hadde på forhånd sesongens femte beste tid i Europa.

Under VM i London i fjor var hun på god vei til finalen på 100 meter hekk, men ble stoppet av en strekk og fraktet ut av stadion i rullestol.

I 2018 har bergenseren vært skadefri og alt har gått på skinner.

PS: EM-sølvet ble tatt på samme tid som Pedersens norske rekord fra tidligere i sommer. Pamela Dutkiewicz fra Tyskland noterte 12,72.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder