TIDLIG REKORDJAKT: Henrik Ingebrigtsen (nærmest) vil sette rekord på 1000 meter innendørs ved hjelp av lillebror Filip (bak) i pausen i håndallkampen mellom Sandnes og Sandefjord kommende søndag. Her de to fra NM på Jessheim i august. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Henrik Ingebrigtsen: Vil sette rekord med ny kjæreste

- I toppform etter fire uker lang treningsleir i høyden i USA

Henrik Ingebrigtsen (23) mener han er i toppform - nå - og vil slette norgesrekorden på 1000 meter innendørs i pausen under en håndballkamp - med ny kjæreste på tribunen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Ja, det stemmer det. Vi er kjærester, men bor ikke sammen ennå. Hun liker å løpe, men hun driver ikke med friidrett. Jeg traff henne for noen måneder siden, svarer Norges EM-gull (2012) og sølvvinner (2014) på spørsmål om nyheten - som egentlig ikke er en nyhet.

Henrik Ingebrigtsen har nemlig lagt ut følgende statusoppdatering på sin side på Facebook: «I et forhold med Liva Eie Børkja».

Veldig mange har rukket å «like» det.

De to har imidlertid ikke hatt tid til å være så mye sammen.

OFFISIELT: Henrik Ingebrigtsen og Liva Eie Børkja bekreftet sitt forhold på Facebook i går. Foto:Skjermdump fra Facebook,

Rekord i pausen

Henrik Ingebrigtsen kom for en uke siden hjem fra et fire uker langt treningsopphold i høyden i Flagstaff (drøyt 2000 moh) i Arizona. I formiddag var han opptatt med på vaske klær hjemme i Sandnes, onsdag og torsdag skal han til Oslo for å delta på en samling på Olympiatoppens toppidrettssenter.

Da er det bare tre dager til han i samløp med lillebror Filip (21) vil forsøke å sette norsk rekord på 1000 meter innendørs, i pausen i håndballkampen mellom Sandnes og Sandefjord i Sandneshallen.

- Han tar den. Ned på 2.20 burde være mulig, slår friidrettsekspert og statistisker Jo Nesse fast overfor VG.

Bislett-speakeren forteller at den norske rekorden er 2.22,41, satt av Kjetil Hodnekvam for snart 15 år siden i Stockholm (17. februar 2000). Han har bedre tid enn Henrik Ingebrigtsen på 800 meter, men var selvsagt langt dårligere enn Henrik Ingebrigtsens norske rekord (3.31,46) på 1500 meter.

Full spiker

Vebjørn Rodal løp 1000 meter utendørs på 2.16,78 samme år som han vant OL-gull på 800 meter i Atlanta 1996.

- Jeg er ikke helt sikker på løpsopplegget ennå. Vi vet ikke om vi får tak i en hare. Men det blir full spiker. Det er på hjemmebane, og det blir gøy, sier Henrik Ingebrigtsen.

Sammenliknet med i fjor, var han mye piggere under sitt tradisjonelle Flagstaff-opphold sammen med Filip i år. Erfaringsmessig kommer han også til å være pigg kommende søndag, 13 dager etter hjemkomst fra trening i høyden i Arizona.

- Det er lett å sammenlikne. Jeg gjorde ikke spesielle endringer fra i fjor, og har løpt litt fortere - når det gjelder alt. Jeg synes egentlig jeg er i for god form, sier Henrik Ingebrigtsen med tanke på nivåhevingen fra 2013 til 2014.

Skikkelig dekke

- Allerede etter en uke i høyden var jeg i toppform, tilføyer han.

Han hadde en stund planlagt å delta i terreeng-EM om tre uker, på tross av nedturen i samme mesterskap i fjor. Nå har han ombestemt seg. Han satser istedet mot inne-EM i Praha 6. til 8. mars, på 1500 meter - et halvt år etter at han vant Norges eneste medalje i friidretts-EM utendørs i Zürich.

PS! Sandneshallen har en skikkelig løpebane - med Mondo-dekke - på 200 meter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder