BESTEFAR: Gjert Ingebrigtsen sammen med sin eldste løpersønn Henrik, konas hans Liva og deres åtte måneder gamle datter Charlotte i forbindelse med et pressetreff foran lag-EM i Sandnes fredag til søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen: Vurderer å si opp jobben og bare være trener

SANDNES (VG) Gjert Ingebrigtsen (53) røper overfor VG at han nå for alvor vurderer å slutte i sin sivile livslange jobb som sjef for logistikkplanlegging for bare å være trener for europamester-sønnene Jakob (18), Filip (26) og Henrik (28).

– Jeg er fortsatt i tenkeboksen på hva jeg skal bruke tiden min på. Det er ikke til å legge skjul på at det er krevende å drive med så mange ting som jeg gjør nå, svarer Gjert Ingebrigtsen på spørsmål om han har sagt opp sin sivile logistikkjobb i Ahlsell.

Han har vært ansatt samme sted i 32 år. De siste to årene har han imidlertid hatt oppe til vurdering å si opp. Syvbarnsfar og bestefar Gjert Ingebrigtsen sier at han «definitivt» er nærmere å ta en slik beslutning enn da han begynte å tenke på det. Årsaken er ikke kun belastningen ved å være trener for tre løpersønner i verdensklasse. Til høsten skal hans yngste sønn William begynne på skolen, mens datteren Ingrid skal begynne på ungdomsskolen.

Gjert Ingebrigtsen: – Redd for å ha skapt sår som ikke kan heles

– Det er flere å dele tiden sin på, sier han.

Gjert Ingebrigtsen understreker at han er veldig glad i sin sivile jobb og at den har fungert godt som avkobling fra «stresset som er i idretten». Han tilføyer at han er «usikker på» om arbeidsgiveren vil synes det er en «god løsning» hvis han eventuelt slutter.

les også

Pappa Ingebrigtsen om sønnens mareritt: – Henrik blir aldri kvitt dette

– Men du vurderer det?

– Ja, det har jeg som sagt gjort de to siste årene. Det har jeg vært åpen på overfor min arbeidsgiver. Jeg kan ikke holde det gående så fryktelig mye lenger med å jobbe fulltid og jobbe med alle de andre tingene. Det klarer jeg ikke, svarer Gjert Ingebrigtsen.

– Du er nærmere å gå over i heltidsstilling, uten å være sivilt ansatt i Ahlsell, nå enn du var for to år siden?

– Ja, det er jeg definitivt – ja da, svarer han på VGs spørsmål.

Gjert Ingebrigtsen sier at han «kjenner det spesielt» etter å ha vært sammen med Jakob, Filip og Henrik på treningsleir i Europa over lengre tid, og bruker hjemkomsten etter siste Diamond League-konkurranse i London for snaut tre uker siden som eksempel.

les også

Filip med NM-gull – og mer «Team Ingebrigtsen» i oktober

– Da har jeg reist masse og jobbet masse. Å gå på jobb mandag morgen klokken syv, etter å ha kommet hjem halv tolv kvelden før, det er ikke like gunstig, sier han.

På spørsmål om han og «de» har bedre råd, og det derfor er gunstigere å gå over i heltids stilling som trener nå enn de var for to år siden, svarer Gjert Ingebrigtsen at «det har ikke vært tema». Det har ifølge Norges kanskje mest suksessrike trenerpappa kun å gjøre med hva han er i stand til å orke.

– Når det gjelder økonomi er det bare å justere kostnadene i forhold til inntektene. Det er en enkel sak, sier Gjert Ingebrigtsen og smiler bredt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder