UTE: Isabelle Pedersen innser at hun ikke er videre i 100 meter hekk i friidretts-EM i Zürich. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

- Går ikke hjem og gråter

Ny nedtur for hekke-Isabelle: Har ikke trent godt nok på grunn av skaden

ZÜRICH (VG) I fjor rant tårene da VM ble ødelagt etter mensensmerter. I dag forsvant Isabelle Pedersen (22) ut av friidretts-EM på 100 meter hekk - men hun felte ingen tårer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

NY NEDTUR: I fjor røk Pedersen ut av VM i Moskva. I dag gikk det heller ikke veien i Zürich. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

- Jeg går ikke hjem og gråter. Jeg prøvde og gjorde det jeg kunne. Men på 100 meter (hekk) har jeg ikke den treningen jeg kunne trengt, sier Isabelle Pedersen i pressesonen under Letzigrund stadion her i Zürich.

Hun ble nummer fem i fjerde og siste heat med 13,17 sekunder. Fra heat én gikk to til semifinalen i kveld med 13,17 og 13,21, men Isabelle Pedersen - med årsbeste 13,07 og pers 13,04 - var likevel et faktisk stykke unna med 17. beste tid totalt.

På samme måte som i friidretts-VM på samme tid i fjor, da sterke menstruasjonssmerter stoppet henne. Nå var det en langvarig betennelse under foten som hun har slitt med tidligere i sommer.

- Ingen brikker har passet sammen gjennom hele sesongen. Det er ikke blitt et helhetlig bilde. Jeg har ikke hatt nok krutt i kroppen, forklarer hun ivrig gestikulerende.

Reaksjonstiden hennes i blokkene var heatets svakeste, men det tok hun fort igjen med en god start over de første hekkene. Deretter slo manglende grunntrening inn.

- Jeg hadde godt trykk i den første delen, men begynte å tulle det til over hekk seks og syv, vedgår hun.

Isabelle Pedersen har bevisst unngått rampelyset i forkant av årets friidretts-EM etter at hun i fjor ble en klikkvinner på VG da mensensmerter fikk skylden for et ødelagt VM.

VG Direkte:Vi følger friidretts-EM i vårt direktestudio!

I begynnelsen av juli gjorde hun det så dårlig - hun ble ifølge seg selv ydmyket og var flau - i Nederland at hun vurderte å droppe friidretts-EM. men hun ombestemte seg da de to neste løpene rettet opp elendighetsinntrykket.

- Jeg er ikke bitter, selv om jeg hadde håpet på en bedre plassering, svarer hun på spørsmål om hun angrer avgjøreølsen om å starte i formiddag.

Sportsbloggen:Bare én god nok for gull

Tidligere i dag gikk Ezinne Okparaebo til semifinalen i 100 meter for kvinner, og Ingvill Måkestad Bovim ble klar for finale på 1500 meter etter å ha løpt inn til en fjerdeplass i sitt kvalifiseringsheat.

Okparaebo løper semifinalen og en eventuell finale i morgen, mens Måkestad Bovim på sin side løper finale fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder