SPRINTESS: Ezinne Okparaebo er Norges raskeste kvinne og har norgesrekorden på både 100 meter (11.10) og 200 meter (23.30), begge satt i 2012. Foto:Mattis Sandblad,VG

Rekordjagende Ezinne: - Tror på under 11 blank

BISLETT (VG) Norges raskeste kvinne, Ezinne Okparaebo (27), håper å se 10-tallet på 100 meter, og satser også på å forbedre sin egen norgesrekord på 200 meter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er ikke lave målsettinger Norges raskeste kvinne setter seg foran årets sesong, det på tross av at hun må klare seg uten stipend fra Olympiatoppen.

– Jeg har sagt mitt i saken, og ønsker ikke å bruke mer tid på det nå. Det går rundt og jeg satser videre for fullt, sier Ezinne Okparaebo til VG.

Les også: Disse fikk stipend

Tirsdag var var hun lagleder under TINE-stafetten på Bislett, der flere tusen barn fra Oslo-skolene deltok.

Roser treneren

– Jeg er litt småpjusk, men etter planen skal jeg løpe 150 meter på Lambertseter i morgen. Så blir det forhåpentligvis en del treningsstevner, før jeg sesongåpner den 6. juni på Florø, forteller sprinteren.

Etter å ha løpt noe under pari forrige sesong, avsluttet Okparaebo sterkt med ny, norsk rekord på 60 meter innendørs under EM. Da endte hun så vidt utenfor pallen.

– Jeg må fortsette å bygge videre på det jeg gjorde innendørs. Jeg har trent veldig bra og tror det blir en veldig god sesong, sier sprinteren.

Les også: Vukicevic gjør comeback

Hun roser sin nye trener, Olav Magne Tveitå, som i fjor høst overfor Aftenposten mente at Ezinne hadde potensial til å løpe 100 meter på under 11 blank. Hennes nåværende rekord, satt i 2012 og som for øvrig er norgesrekord, lyder på 11.10.

– Hvis han tror på det, så tror jeg også. Han er ekstremt dyktig, klok og flink, og jeg har hatt en veldig bra sesongoppkjøring. Det er utrolig kult at han har troen på meg, sier Ezinne Okparaebo.

Vil ta norgesrekord

– Men når det kommer, det vet jeg ikke. Jeg kan ikke gå rundt og tenke tider. Jeg må fokusere på teknikk og stil, for i fjor glapp det litt der. Men Olav har virkelig sett gjennom mine tidligere løp, og jeg er veldig positiv til kommende sesong. Det er kanskje bare i 2012 at jeg har hatt en bedre oppkjøring, fortsetter sprinteren.

Hun ser fremover mot OL i Rio i 2016, men er også tydelig på hva som er kommende sesongs store mål.

– Denne sesongen blir viktig, for jeg kommer til å legge grunnlaget for OL-sesongen. Samtidig er det VM, og det blir helt klart det store målet i år. Jeg sikter meg inn på ny, norsk rekord på 200 meter, og jeg ønsker å løpe mitt beste løp noensinne der, sier hun smilende.

VM i Beijing går av stabelen 22. til 30. august.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder