... men har ambisjoner om å slå tilbake i Rio-OL neste sommer

SATSER PÅ RIO-OL: Og derfor konkurrerer ikke Andreas Thorkildsen i 2015-sesongen. Foto:Mattis Sandblad,VG

Thorkildsen gir opp årets sesong

Spydkasteren Andreas Thorkildsen kommer ikke til å konkurrere i 2015-sesongen, selv om han har åpnet for det tidligere.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

«Har bestemt meg for å stå over denne sesongen og konsentrere meg om å gjøre et solid comeback i 2016-sesongen», melder Thorkildsen på Twitter.

Han gikk gjennom en hofteoperasjon i august i fjor. Han hadde et lite håp om å være tilbake i aksjon i år, men det blir likevel ikke aktuelt.

– I utgangspunktet prøver jeg å få til noe i løpet av denne sesongen, men det er helt umulig å si når, og om det kan skje. Dersom det ikke blir noe i år, så går jeg for neste år, for jeg startet denne prosessen med tanke på å komme tilbake for fullt til OL i Rio, sa han for en måned siden.

Les også: Nedgradert Thorkildsen får ikke A-stipend

Trener Åsmund Martinsen har ikke besvart VGs henvendelser mandag. Men til TV 2 sier han:

– Han (Thorkildsen) tok avgjørelsen på bakgrunn av de skadeproblemene han har opplevd og operasjonen i fjor. Det tok dessverre litt lengre tid å komme tilbake til konkurranseformen enn Andreas hadde håpet. Så det ligger ikke noe dramatikk i dette.

Allerede da fortalte han at mye trening og rehabilitering gjensto før han kunne begynne å kaste i konkurranser igjen, men han sa også at han så på alt som skjedde denne sommeren og høsten som skritt på veien mot Rio-OL.

Thorkildsen sa også at det går litt opp og ned med motivasjonen, men i og med at det er så lenge til Rio og OL, stresser han lite.

Han er ganske sikker på at formen og lysten skal være på topp om et år. Da er da det virkelig gjelder.

Sørlendingen har blant annet to OL-, ett VM og to EM-gull i medaljesamlingen. Han slo gjennom for fullt med OL-gullet fra Aten i 2004, og i 2010 var han både regjerende OL-, verdens- og europamester.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder