NRK-Ramm kuppet Bolt-show med reggae: – Det sykeste jeg har gjort

Usain Bolt (29) overrasket med sambadans på sin første pressekonferanse i Rio. Likevel klarte NRK-reporter Nicolay Ramm (27) å stjele showet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bolt ankom pressekonferansen med et helt sambaorkester, og danset seg inn på scenen mens han filmet seg selv med mobilen. Det hele toppet seg da NRKs Ramm – tilsynelatende – skulle stille et spørsmål.

– Jeg har ingen spørsmål. Jeg vil bare si at jeg virkelig elsker deg, mann! utropte Ramm før han bød verdens raskeste mann på en egenkomponert reggaesang.

Les også: OL-stjernens alkohol-skandale ryster Nederland

Ramm legger frem sangteksten overfor VG:

«Bolt, you are my favourite guy, I'm loving your moves and your feet and your style. I hope that you will win, I hope it's your day, I hope you will go even though you get hit by a segway».

Husker du? Bolt påkjørt av segway: – Det var skremmende

Bolt ba om reprise

Bolt så ut til å elske Ramms krumspring. Sprintstjernen begynte å danse, og da NRK-reporteren var ferdig, ba han om å få høre sangen igjen så han kunne filme det på Snapchat. Seansen ble tatt imot med applaus fra flere journalister.

MOROMANN: Nicolay Ramm (t.v.), her i forbindelse med NRK-serien Gi Litt Falun fra 2015. Foto: NRK

Nicolay Ramm forteller til VG at han kom opp med det sprøe påfunnet like før pressekonferansen. Seansen blir en del av humorprogrammet «Helt Ramm i Rio» på NRK.no.

– Det er det sykeste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg har gjort mye dumt før, som å tulle med Martin Ødegaard, men å finne på fjolleri på en seriøs pressekonferanse med verdens største idrettsutøver, det topper det meste. Det kunne gått alle veier. Da jeg begynte visste jeg ikke om det ville bli totalfiasko, men det gikk rette veien, sier Ramm.

Lest denne? Bolt i ordkrig med dopingdømt rival

27-åringen beskriver seg selv som en stor Usain Bolt-fan. Derfor var han storfornøyd med jamaicanerens reaksjon.

– Han virket virkelig å like det. Han var nok skeptisk i starten, men så danset han, og det virket som han koste seg. Han ba meg gjøre det på nytt fordi han ville ha det på Snapchat. Det er moro når verdens største idrettsutøver setter pris på ditt klovneri, sier Ramm.

Fikk du det med deg? NRK-Ramm lurte alle med «svenskekrangel» i Falun-VM

Saken fortsetter under bildet!

FILMET RAMM-SANG: Her filmer Usain Bolt reggae-sangen til Nicolay Ramm. Foto: Adrian Dennis AFP

– Jeg var dritnervøs!

Men han var redd at ikke krumspringet skulle slå så godt an som det gjorde.

– Jeg var dritnervøs! Du aner ikke. Det var sikkert verdens største pressekonferanse. Hjertet mitt banket greit da jeg skulle på, men det var en stor lettelse da han tok det så godt imot, sier Ramm, som etter pressekonferansen ble intervjuet av «15 forskjellige utenlandske medier som lurte på hva i all verden dette var for noe».

Les også: Pogba på Fergusons kontor – nå er han tilbake i United

– Tror du noen av de andre journalistene mislikte det du gjorde?

– Det er helt sikkert noen som ikke likte det, men på en pressekonferanse med sambadansere, Asafa Powell som sa han skulle ta bilder i bar overkropp, og Bolt som ba journalister klappe for ham da han ankom, så føler jeg at seriøsiteten var litt borte allerede. At noen ikke mener dette passer seg på et pressetreff, det har jeg full forståelse for. Men det hindrer ikke meg i å gjøre det, sier Ramm.

Les også: Ny sjokk-exit for Djokovic: – Ikke bra for selvtilliten

Hans artige påfunn går nå verden rundt. Aftonbladet og The Guardian er blant mediene som har skrevet om Ramm i natt.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle slå an så mye, ler Ramm, som lover at det vil komme flere morsomheter under Rio-lekene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder