Jakob Ingebrigtsen klinket til på 800 meter: – Det jeg hadde håpet på

BISLETT STADION (VG) Jakob Ingebrigtsen og broren Filip vartet opp med en stjerneduell på 800 meter på Bislett. Jakob vant på 1.46,44 og satte ny familierekord.

 • Nils Mangelrød
 • Øystein Jarlsbo
 • Eline Lauritzen

– Det var det jeg hadde håpet på selv om jeg ikke hadde turt å si så mye om det. Gjør du det samme, eller i nærheten av det du gjør på trening, er det jo bra, sier Jakob Ingebrigtsen til VG etter målgang.

Jakob og broren Filip Ingebrigtsens 800-meterduell var trekkplasteret under Boysen Memorial på Bislett stadion, dagen etter at Henrik Ingebrigtsen viste styrke med en sterk 5000 meter på samme bane.

Og da løpet var i gang lå Ingebrigtsen-brødene seg langt frem i feltet. De passerte 200 meter på rundt 26 sekunder. Ved passering 400 meter passerte de på 52 sekunder og det luktet en sterk slutttid.

Rundt 500 meter tok de to brødrene føringen i feltet. Og farten var fortsatt høy inn mot siste sving der Filip Ingebrigtsen førte an. Han var også først inn på oppløpet. Men der slo Jakob Ingebrigtsen til og hadde mest å gå med på slutten og vant på tiden 1.46,44. Det er personlig rekord med nesten tre sekunder. Det er også nå bestetid på distansen i familien.

les også

Henrik Ingebrigtsen jubler over skadefri vår: – Endelig

Filip løp i mål til en andreplass på 1.46,74 også det personlig rekord. Danske Kristian Uldbjerg Hansen fra Aalborg løp inn til en tredjeplass på 1.48,42.

– Vi har prøvd å holde oss til vanlig oppkjøring. Men vi skulle gjerne løpt litt flere løp, sier han.

– Nå har vi prøvd ut dette. Jeg skulle gjerne hatt høydetrening hvis jeg skulle løpt fort på noe annet enn 800 meter.

I følge en liste på friidrett.no over de beste 800-metertidene gjennom tidene i Norge er Jakob Ingebrigtsen nå den åttende raskeste nordmannen på den distansen. OL-mester Vebjørn Rodal og Atle Douglas sine tider på 90-tallet dominerer toppen av listen.

Fra før hadde Filip Ingebrigtsen den beste 800-metertiden i familien med 1.47,79 fra 2016. Jakob Ingebrigtsen har som best hatt 1.49,40 fra tre år tilbake. Men den korte mellomdistansen er ikke noe de to har prioritert. Samtidig slo også Filip Ingebrigtsen den norske 1000-meterrekorden til Vebjørn Rodal tidligere i juni.

DUELL: Jakob Ingebrigtsen avgjør duellen mot Filip Ingebrigtsen på oppløpet. Foto: Trond Reidar Teigen

Imidlertid mente løperlegenden Steve Cram overfor VG i fjor sommer at brødrene burde løpe flere 800-metere for å få inn farten som kreves i en sluttspurt på 1500 meter i mesterskap. Men løperlegendens råd fikk motstand fra Jakob Ingebrigtsen.

– Mange kaller seg eksperter, som sier at det å løpe ned mot de beste på 800 meter er et must for å løpe fort på 1500 meter. Det vil vi være et bevis på at ikke stemmer, sa Ingebrigtsen til VG.

I forkant av løpet på Bislett Stadion under Boysen Memorial-stevnet hadde Jakob Ingebrigtsen ment at han skulle være fornøyd med en tid på «lav» 1.47. Stevnet er forøvrig oppkalt etter Audun Boysen, den legendariske løperen som tok OL-bronse og to EM-medaljer på 800 meter på 50-tallet. Hans bestetid 1.45,9 fra 1955 var forøvrig norsk rekord i 37 år. Jakob Ingebrigtsen var med andre ord et halvt sekund bak den rekordtiden.

les også

Klar for å slette 34 år gammel rekord – holder styrketall hemmelig

Sesongen har blitt svært spesiell på grunn av coronaviruset og det har ennå ikke blitt avholdt store internasjonale stevner med stor internasjonal deltagelse. Men Jakob Ingebrigtsen imponerte da han satte europeisk rekord på 2000 meter under Impossible Games på Bislett Stadion tidligere i juni.

Da var det nettopp Steve Crams gamle rekord fra 80-tallet han slo:

Mer om

 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Filip Ingebrigtsen
 4. Henrik Ingebrigtsen
 5. Sport

Flere artikler

 1. Klar for høydetrening i St. Moritz etter dobbeltrekord

 2. Jakob Ingebrigtsen måtte gi tapt igjen

 3. Jakob Ingebrigtsen brøt «drømmegrensen» og slo europarekord på 1500 meter: – Det er helt sykt

 4. Jakob Ingebrigtsen med europarekord på 2000 meter

 5. Ingebrigtsen vant stjerneduell: Mener corona-krisen har vært en gavepakke for ham

Fra andre aviser

 1. Jakob Ingebrigtsen rappet familierekorden

  Bergens Tidende
 2. Ingebrigtsen møter Nordstad Moen til duell

  Aftenposten
 3. Ingebrigtsen møter Nordstad Moen til duell

  Fædrelandsvennen
 4. Team Ingebrigtsen har åtte rekorder, jakter flere og knives innbyrdes

  Aftenposten
 5. Filip Ingebrigtsen slo Rodals norske rekord – kom med stikk mot friidrettslegenden

  Aftenposten
 6. Team Ingebrigtsen har åtte rekorder, jakter flere og knives innbyrdes

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no