Formsterke Pedersen lett til finale, men kritisk til arrangøren

TRØSTER: Christina Vukicevic Demidov var langt nede etter å ha blitt skadet under oppvarmingen til 100 m hekk under NM i friidrett. Her får hun trøst av lagvenninne Sidsel Bjørgo Adam. Foto:Jonas Wikborg,VG

Gråtkvalt Vukicevic skadet under oppvarmingen til comeback-løpet

HAUGESUND (VG) Det som skulle bli Christina Vukicevic Demidov (28) sin første konkurranse på tre år, endte med strekk og tårer allerede før start.

Artikkelen er over fire år gammel

FORTVILET: Lagvenninne og finaleklare Sidsel Bjørgo Adam prøver å trøste en utrøstelig Christina Vukicevic Demidov etter at sistnevnte skadet seg under oppvarmingen. Foto:Jonas Wikborg,VG

– Flytt andre hekk en fot nærmere, er du snill.

Christina Vukicevic Demidov varmer opp i forkant av det som skulle bli hennes første konkurranse på tre år. Hun er fokusert og virket tent. Om litt skal hun gjøre comeback, i semifinaleheatet på 100 m hekk under NM i Haugesund.

Men da, i den siste av tre oppvarmingsstarter, skjer det som ikke skulle skje.

– Det nappet i høyre lår etter den første hekken, og da skjønte jeg det. Hadde jeg løpt videre, hadde det gått ordentlig ille, sier Vukicevic Demidov til VG.

Vil tilbake igjen

Hun fortviler. Hodet er begravd i hendene, sminken renner av og hun prøver å kvele gråten mens lagvenninne Sidsel Bjørgo Adam gjør sitt beste for å trøste og pappa Petar prøver å finne transportmiddel til å frakte henne til hotellet.

For det som skulle bli 28-åringens første konkurranse på tre år, endte med strekk og tårer.

– Det var ikke dette som skulle skje. Jeg kan ikke tro det. Det føles som om jeg drømmer, og jeg venter bare på å våkne opp for å løpe igjen i morgen. Jeg har jobbet så hardt for dette, sier hun gråtkvalt.

Artikkelen fortsetter under bildet

COMEBACK-KLAR: Her er Christina Vukicevic under en av prøvestartene. Litt senere smalt det i hennes høyre lår, og comeback-planene må nå utsettes. Foto:Jonas Wikborg,VG

Nå frykter hun for resten av sesongen, men er fast bestemt på å komme tilbake igjen.

– Det kan ta mellom 3 til 6 uker, eller det kan ta opptil 10 uker. Jeg vet ikke om jeg må fokusere på å komme tilbake denne eller neste sesong, men jeg skal tilbake, slår hun fast overfor VG, fortsatt med tårer i øynene.

Ingen drømmeduell

Med Vukicevic Demidov ute av løpet blir det ingen drømmeduell mot formsterke Isabelle Pedersen når finalen løpes 17.30. Pedersen, som nylig klarte VM-kravet, tok seg enkelt til den etter å ha vært suveren i sitt heat, som hun vant på tiden 13.04.

– Jeg håper å gjøre det enda bedre i finalen, konstaterer den 23 år gamle bergenseren overfor VG.

– Men det er litt synd at Christina ikke kom seg til den. Jeg skjønner at hun hadde veldig lyst til å løpe, sier Pedersen.

Kritisk til arrangør

Hun er fornøyd med løpet i det noe kjølige været på Haugesund friidrettsstadion, men ikke helt fornøyd med opplegget.

– Hva er vitsen med fire timer mellom forsøk og finale? spør hun retorisk.

– Det hadde vært mye bedre med en eller to for kroppen sin del, og jeg skulle gjerne sett at det var litt mer profesjonelt sånn sett, fortsetter hun.

– Men jeg har opplved mye verre, legger hun til.

I finalen klokken 17.30 møter Isabelle Pedersen (BUL) Ida Bakke Hansen, Agathe Holtan Wathne (begge Sandnes), Sidsel Bjørgo Adam (Vidar), Tale Ørving, Kine Aaltvedt (begge Romerike Friidrett), Renate Grimstad (Dimna) og Kristi Strømmen Kjerpeset (Florø). Tale Ørving var for øvrig nærmest Pedersen i forsøket. Hun klokket inn på tiden 13.66.

PS! Henrik Ingebrigtsen, som skuffet noe i Stockholm i går, stilte ikke til start på dagens 1500 meter, der han var påmeldt. Dermed blir det ingen brødreduell mellom han, Filip (22) og Jakob (14) når finalen løpes i morgen 17.30. Der blir imidlertid de to yngre Ingebrigtsen-brødrene å finne. Begge tok seg relativt enkelt videre fra sitt forsøk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder