JAAAAA! Isabelle Pedersen skrek av glede etter å ha sett tallet 12.68 på 100 m hekk. Det ble justert til 12.88, men det er fortsatt et superløp av den 23 år gamle bergenseren. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Nytt superløp av VM-klare Pedersen: - Det bare glir

HAUGESUND (VG) Isabelle Pedersen (23) er i sitt livs form, og under NM i Haugesund tok den VM-klare hekkeløperen nok et steg videre. Hun perset på tiden 12.88.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Men da hun krysset mållinjen, var det 12.68 klokka stoppet på. Litt senere ble det justert til 12.88.

– Jeg ble overlykkelig over å se tallet 68. Jeg tenkte at nå regner det engler og det er regnbuer overalt, sier norgesmesteren til en samlet presse.

– Men 88, det er også et nytt steg. Og det er svinkaldt her, så forholdene er ikke optimale selv om banen er bygget veldig riktig, fortsetter hun.

– Hvorfor går det så bra nå?

– Jeg tør mer. Jeg tør å ligge over hekkene, bare «kill the hurdles». Det bare glir. Det er ikke det at formen er prikket inn. Det er mer det at jeg bare får det ut, sier Isabelle Pedersen.

For 12.88 er ingen dårlig tid. Det er faktisk en forbedring av hennes egen pers, 12.94, satt forrige søndag, og ikke mer enn 14 hundredeler bak norgesrekorden til Christina Vukicevic, satt i 2009 og som lyder på 12.74.

– Tror du at du kan ta rekorden?

– Nå må vi tenke på at jeg ikke har hatt trener siden mars. Jeg har ikke hatt et eneste menneske som har sett på mine hekkeøkter, så hvis jeg klarer å løpe på 12.88 uten trener, så er jeg veldig spent på hvor fort jeg klarer å løpe med, svarer hun.

Mens Isabelle Pedersen kan konstatere et nytt superløp, måtte Christina Vukicevic bryte før start grunnet en skade under oppvarmingen. Dermed ble det ingen drømmeduell mellom de to.

– Skuffet?

DUELL AVLYST: Christina Vukicevic forlot stadion i tårer etter å ha pådratt seg strekk rett før start. Foto:Jonas Wikborg,VG

– Selvfølgelig er jeg skuffet, for jeg var veldig spent. Og kanskje hadde jeg løpt enda fortere, for da hadde jeg blir enda mer tent. Samtidig vet man ikke helt hvor hun ligger, for hun har ingen tider å vise til på lang tid. En ting er å prestere på trening, en annen er å slå til i konkurranse. Men jeg håper det ikke er altfor alvorlig for henne, sier Isabelle Pedersen.

Om snaue tre uker er det duket for VM i Beijing. Der håper Pedersen på en semifinaleplass på sin favorittøvelse, men vet ikke helt hvordan hun skal forberede seg til mesterskapet.

– Jeg aner ikke. Jeg vet ikke hvordan treningen blir fremover eller om jeg skal delta i flere løp. Vi får se, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder