KONGEOKAL #1: Isabelle Pedersen var tydelig på at hun ønsket seg kongepokalen etter å ha løpt 100 m hekk på 12.88. Sprinter Ezinne Okparaebo var også giret på den etter sitt 100 m-løp på 11.19 i semifinalen, men det var altså bergeneser som ble tildelt kongepokalen. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Rørt Pedersen fikk sin første kongepokal

Supertalentet Karsten Warholm fikk guttas kongepokal: Var ikke til stede fordi han ikke trodde tidene var gode nok

Isabelle Pedersen (23) var tydelig rørt da hun mottok sin første kongepokal under NM i friidrett, som hun fikk for sitt superløp på 100 m hekk.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

KONGEPOKALVINNER: Karsten Warholm må selv ha blitt noe overrasket over at han fikk kongepokalen. Han dro på ferie etter lørdagens løp. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Pedersen tok sin første kongepokal etter personlig rekord og NM-gull med 12,88 på 100 m hekk. Hun har hatt en fantastisk uke hvor hun har løpt under VM-kravet to ganger. I det belgiske mesterskapet noterte hun 12,92. Bergensjenta løper for BUL.

Har du fått med deg? Ny sjokkavsløring ryster internasjonal friidrett

– Isabelle løp et solid løp i finalen og viser at hun han heve seg under NM, sa sportssjef Ronny Nilsen ifølge NTB.

Drømmeduellen som aldri ble noe av: Gråtkvalt Vukicevic Demidov skadet under oppvarmingen til comeback-løpet

Også Ezinne Okparaebo var tydelig lysten på kongepokalen etter sitt 11.19-løp i semifinaleheatet på 100 meter. Det var årsbeste og mesterskapsrekord, men da kongepokalen ble delt ut søndag, var det ikke hennes navn som ble ropt opp.

Det var Isabelle Pedersen sitt.

– Nå er jeg veldig lettet, for dette har jeg drømt om i mange, mange år. Denne pokalen er beviset på at jeg er NM-dronningen, og bedre motivasjon før VM i Beijing kunne jeg ikke ha fått, sa Pedersen til NTB da hun endelig sto med pokalen i hendene.

For guttas del var det multitalentet Karsten Warholm som fikk kongepokalen. Han tok NM-gullet på favorittdistansen 400 meter, og gikk også til topps på 400 m hekk, og tok sølvet på 110 m hekk og i lengde.

Han trodde ikke noen av tidene ville holde til kongepokal og etter lørdagens øvelser dro han derfor på en liten ferie til Polen. Derfor var han ikke til stede under søndagens utdeling.

– Det var litt dumt at jeg ikke var til stede. Men jeg er utrolig glad. Dette er det beste jeg kunne ha vunnet etter de to sølvmedaljene i junior-EM, sa Karsten Warholm på telefon til NTB. (NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder