TAR STEG: Amalie Iuel i aksjon under semifinalen i Doha. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Iuel roses: – Løper penere, med større autoritet og er dristigere

DOHA (VG) Trener Leif Olav Alnes (62) tar frem superlativene når han skal beskrive Amalie Iuels (25) fremgang.

– Jeg synes hun løper penere, løper mer avslappet, løper med større trygghet, løper med større autoritet og at hun er dristigere, beskriver Alnes overfor VG i Doha-varmen utenfor stadion.

Han sammenligner med Iuel-versjonen for ett års tid siden, men han synes likevel at det bare er tåpelig å spå hvor god Iuel kan bli på sikt.

les også

Iuel skrudde av sosiale medier etter drømmeløpet

– Jeg tenker at det å forskuttere er noe av det dummeste du gjør. Jeg har sagt det veldig mange ganger, men det blir ikke mindre sant av det. Newtons lover har også blitt sitert utrolig mange ganger, men de har ikke gått «out of style» de heller, sier Alnes.

– Men idrettsutøvere pleier å sette seg mål?

– Ja, men det er ikke nødvendigvis lurt å utbasunere det i offentligheten. Det er går an å ha mål selv om man ikke skriker det fra balkongen. Jeg synes det er naturlig at dere spekulerer, men jeg vil bare ikke bidra til det, sier Alnes.

VG Direkte: Siste nytt fra friidretts-VM

I Doha leverte Amalie Iuel norsk rekord i forsøksheatet, og tiende beste tid i semifinalene. Selv om VM-finalen bare ble en drøm, forteller Iuel at hun drar hjem med en veldig god følelse.

På spørsmål om det er realistisk med medalje under EM i Paris neste år, svarer hun litt i samme stil som «sjefen sjøl».

– Nå forskutterer du litt her synes jeg. Det skal løpes. Vi tar ett steg av gangen, og håper på finaleplass først.

– EM er neste steg det?

– Ja, det kommer et OL først.

– Men realistisk sett med hensyn til medalje?

– Det er sant. Men, nei, vi må se hvordan sesongen tar seg opp neste år. Jeg føler meg sterkere enn noensinne nå, så jeg håper at neste sesong kan bli enda bedre rett og slett.

Leif Olav Alnes sier han har veldig tro på Amalie Iuel, men han maner til tålmodighet.

– Dette er en øvelse som kalles «The man killer». Selv om jentene løper med litt lavere hekker, så er det en veldig, veldig hard øvelse. Det er mange som er litt oppi årene som hevder seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder