SNART HELT VOKSEN: Jakob Ingebrigtsen (18) kan snart si farvel til skolen. Her med samboer Elisabeth Asserson (18) og lillebror William under feiringen av EM-gullmedaljen på 5000 meter i Berlin i august. Foto: Bjørn S. Delebekk

Gjert Ingebrigtsen: – Jakob gleder seg til å bli heltidsutøver

Jakob Ingebrigtsen (18) har sittet på skolebenken tre dager i uken innimellom 15 treningsøkter under sesongoppkjøringen i Sør-Afrika. Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen vedgår at Idrettsgallaens dobbelte prisvinner ser frem til å bli løper på heltid.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over ett år gammel

– Mandag, onsdag og fredag har han gått på vanlig skole, med prøver og innleveringer. Det er ganske heftig med tanke opp at de har trent 15 økter i uken. Det er hardere for ham, enn de som ikke må det. Han gleder seg til å bli heltidsutøver, som de andre, sier Gjert Ingebrigtsen - kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 5. januar.

Sønnene Henrik, Filip og Jakob har siden begynnelsen av januar oppholdt seg i Sør-Afrika. Mandag avsluttet de treningsleiren i Dullstrom. I høst, før terreng-EM i Nederland, gjennomførte de et lengre høydeopphold i Flagstaff i Arizona.

Også det tradisjonen tro, og med Tom Erling Kårbø (29) på plass som lærer for Jakob Ingebrigtsen. Mellom -og langdistanseløper og lærerutdannede Kårbø har i flere år finansiert sin friidretts-satsing ved hjelp av privatundervisning for Jakob Ingebrigtsen.

Kårbø har inntil han løp fort under EM i fjor, mottatt lønn fra familien Ingebrigtsen for lærerjobben. Nå sørger friidrettsforbundet for litt av den som følge av Kårbøs suksess.

Jakob Ingebrigtsen er blitt samboer: – Det har vært diskusjoner

– Motivasjonen hans var ikke helt ... (på topp) i begynnelsen. Men nå går det greit, sier Gjert Ingebrigtsen om tre ganger europamester 2018 Jakob Ingebrigtsens skoleløp.

Han er inne i sitt tredje og siste år ved videregående skole.

Når det gjelder løpet han er mest opptatt av, er friidretts-EM innendørs i Glasgow 1. til 3. mars første prøve av mer seriøs karakter sesongen 2019. Der skal han i likhet med brødrene i alle fall stille til start på 1500 meter. Den dobbelte distansen kan også bli aktuell.

– Vi får se det an. De har vært borte i fire uker. Nå kommer de hjem til sine respektive, barn og «alt». De må absorbere fire uker i Afrika, svarer Gjert Ingebrigtsen på spørsmål om hvilke planer de har for februar.

Jakob Ingebrigtsen om kjæresten: – Noe må legges til side

– Planen er 1500 meter i Düsseldorf 20. februar. Ellers avhenger det av været. I februar og mars kan det være glatt og is her hjemme. Det kan hende vi må dra en annen plass, sørover, tilføyer han.

Årets store mål er friidretts-VM i Doha 27. september til 6. oktober.

PS! Brødrene Ingebrigtsen har ifølge Gjert Ingebrigtsen måttet takle høy varme og voldsomme nedbørmengder drøyt 2000 meter over havet i Dullstroom i Sør-Afrika. Det siste har medført at de på grunn av «sleipt underlag» har måttet stå over én av nesten 60 løpeøkter.

Mer om

 1. Friidrett
 2. Friidretts-EM
 3. Jakob Ingebrigtsen
 4. Gjert Ingebrigtsen

Flere artikler

 1. Filip Ingebrigtsen: Tre løp på åtte dager før fødsel

 2. To av tre Ingebrigtsen-brødre foretrekker EM uten tilskuere i år

 3. Gjert demper forventningene før 1500-meteren: – Det kan ha kostet for mye

 4. Ingebrigtsen vil gå for vågal VM-plan

 5. Jakob Ingebrigtsen om kjæresten: – Noe må legges til side

Fra andre aviser

 1. – Priser er veldig hyggelige, men ingen løper fortere av å se seg bakover

  Aftenposten
 2. Gjert og Jakob var stolte over glasskulene sine

  Aftenposten
 3. Gjert og Jakob var stolte over glasskulene sine

  Fædrelandsvennen
 4. Prisdryss for familien Ingebrigtsen på Idrettsgallaen: – Dette henger veldig høyt

  Aftenposten
 5. Dette lærte Jakob Ingebrigtsen av VM. Nå utfordrer han seg selv på veien mot OL.

  Aftenposten
 6. Jakob Ingebrigtsen utsetter høydeopphold etter skade

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder