Okparaebo oppgitt over spørsmål: - Nei, jeg skal ikke legge opp

BERLIN/OSLO (VG) Ezinne Okparaebo (30) kom seg ikke videre til finalen i 100 meter fra det tredje semifinaleheatet. Etter løpet ble hun oppgitt over alle spørsmålene om motivasjon og fremtid.

11.37 var ikke nok til å sikre plass i tirsdagens 100 meter-finale. Hun kom på syvendeplass i det tredje semifinale-heatet.

Hva gjør dette med motivasjonen videre nå? spør VG.

– Nei, jeg fikk jo det spørsmålet, skal du legge opp nå?, sier hun og hermer etter reporternes gjentakende spørsmål om fremtiden, før hun svarer:

– Nei, jeg skal ikke det. Jeg er fortsatt motivert. Jeg har veldig fine folk rundt meg. Jeg tenker at så lenge jeg koser meg og har det gøy, og kan finne forbedringsmuligheter, så har jeg motivasjon videre, sier Okparaebo til VG - med en lettere irritert mine.

Hun har fått flere spørsmål om fremtiden den siste tiden.

– Det er jo typisk sånne spørsmål man får. Det er ikke det beste spørsmålet man kan få, sier hun oppgitt.

HOLDT IKKE: Ezinne Okparaebo røk ut i semifinalen på 100-meter.

Senere sier hun, som hun også har sagt til VG tidligere, at hun tar sikte på å fortsette frem mot OL i Tokyo i 2020.

– Det kommer mange mesterskap fremover, sier hun – og fastholder at hun ønsker å fortsette med opplegget hun har kjørt denne sesongen.

Det vil si at hun skal trene med en gruppe utøvere i Tyskland, som hun har gjort siden mars, med trener Thomas Prange.

Quarcoo ute

Heller ikke Jonathan Quarcoo klarte å kvalifisere seg til 100-meter-finalen. Filippo Tortu vant hans semifinaleheat med tiden 10.12, mens Quarcoo kom i mål på 10.45 - en syvendeplass i sitt heat.

– Jeg visste det ville bli tøft og jeg ga alt, det holdt ikke, men det er uansett veldig moro å løpe semifinale, sier Quarcoo til VG.

Han sier at onsdagens 200-meter er det store høydepunktet for hans del.

– Jeg gleder meg til det og håper jeg kan gå videre fra forsøket, sier han.

PS! Zharnel Hughes fra Storbritannia vant EM-gull foran landsmann Reece Prescod og Jak Ali Harvey i herrenes 100 meter-finale. Britiske Dina Asher-Smith vant kvinnenes finale, foran Gina Lückenkemper fra Tyskland og nederlandske Dafne Schippers.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder