FIGHTING FACE: Karsten Warholm brøler før start i hekkefinalen i Berlin-EM. Det endte med gull. Foto: Bjørn S. Delebekk

Warholms tøffe grep for å slå «umulige» Samba

BERGEN (VG) Karsten Warholm (22) ser ingen grunn til å hvile når erkerivalen Abderrahman Samba (22) løper fortere enn ham på 400 meter hekk. Et av grepene er å droppe ferie.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg skal trene. Det blir ikke tid til ferie, sier Karsten Warholm til VG.

Om 13 måneder er det VM i Qatar. Det byr på utfordringer, innrømmer Warholm og trener Leif Olav Alnes. Men forlengelse av sesongen betyr også at tøffingen fra Ulsteinvik får ekstra tid på seg til å bli sterke, raskere og bedre teknisk. Hovedingrediensene for å ta tilbake hekketronen internasjonalt.

les også

Warholm om sin vei til toppen: – Min far og Gjert er veldig forskjellige

– Vi har begynte å se på en plan. Og vi håper å gjøre det mest mulig smertefritt. VM kommer sent på året (27. september til 6. oktober). OL i Tokyo kommer året etter. Det betyr at vi må prioritere litt, sier Warholm.

Warholm medgir at han må løpe hurtigere, og at hekkepasseringene må utføres bedre teknisk.

– Målet er alltid å bli bedre. Og jeg vil alltid prestere på mitt beste, sier Warholm.

I fjor vant han VM-gull i London. I år vant han EM-gull i Berlin. Men i Diamond League har Warholm tapt gang på gang for Samba fra Qatar. Det toppet seg i Paris i juni da nordmannen snublet i nest siste hekk – endte på tredjeplass – og Samba stormet inn til 46,98 på langhekken (verdens nest beste tid).

På spørsmål fra VG om Samba er mye i tankene, svarer Warholm:

les også

Warholm tok sin fjerde kongepokal: – En stor ære

– Jeg tenker alltid på hva jeg kan gjøre bedre for å slå mine konkurrenter. Det er nødvendigvis ikke han (Samba) som står fremst i tankene. Men jeg tenker veldig mye på hva jeg kan gjøre for å bli bedre. Da er det veldig fint å ha personer å strekke seg etter. Og at dét er han som er like foran meg er vel ingen hemmelighet, sier Warholm.

les også

Milliardær Mohn om bursdagen med EM-heltene: – Gledestårer og frysninger på ryggen

Warholm har senket sin bestenotering på 400 meter hekk til 47,64. Det var i EM-finalen. Onsdag løp han den utradisjonelle distansen 300 meter flatt på norsk rekord (32,69). En rekord som var dedisert filantropen Trond Mohn (75) i anledning hans eget friidrettsstevne (Trond Mohn Games) på Fana stadion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder