SUVEREN: Karsten Warholm vil løpe 400 meter hekk i Stockholm om seks dager. Sist fredag slo han til med en historisk sterk sesongpremiere (bildet) i Monaco. Foto: Daniel Cole / Pool AP

Karsten Warholm: Stockholm-klar i bobil

Karsten Warholm (24) har etter sin knallsterke sesongåpning i Monaco bestemt seg for å løpe 400 meter hekk igjen allerede i Stockholm kommende søndag. Av smittevernhensyn reiser han og treneren Leif Olav Alnes dit i bobil.

 • Øystein Jarlsbo

Det skriver Norges dobbelte verdensmester på sin Instagram-konto mandag ettermiddag, på engelsk.

– Vi kommer til å løpe i Stockholms Bahaus-galla og vil reise dit i en bobil, og deretter gå tilbake i karantene, forteller Karsten Warholm.

Han og trener Leif Olav Alnes er i 10 dager karantene etter at Karsten Warholm fredag for tre dager siden vant 400 meter hekk i Monacos Diamond League-stevne.

les også

Warholm overlegen i Monaco – slo 28 år gammel rekord

Her er Karsten Warholms «bobil»-publisering på Instagram:

Tiden 47,10 er hans raskeste sesongåpning noensinne. Hans personlige rekord er 46,92, satt under Diamond League-finalen i Zürich for ett år siden – før han forsvarte sin VM-tittel i Doha i oktober.

Før han løp i i fyrstedømmet sist fredag, var det etter det VG forstår ennå ikke bestemt om han skulle stille til start i Stockholms Diamond League-stevne 23. august. Heller ikke om det eventuelt ville bli på 400 meter hekk eller 400 meter flatt.

– Vi bestemte oss for å få i nær full isolasjon etter at vi kom tilbake fra det forrige Diamond League-stevnet, skriver Karsten Warholm i innlegget publisert på Instagram.

les også

Strenge corona-krav før Monaco-start

I forbindelse med reisen til, og oppholdet i Monaco, tok duoen også «alle» forholdsregler med hensyn til smittevern. Fra tirsdag til lørdag bodde de blant annet så å si isolert i egen leilighet, der de tilberedte medbrakt mat. Trener Alnes tok med alt nødvendig personlig utstyr fra Norge, for å unngå å bruke det utstyret arrangøren stilte til disposisjon.

Karsten Warholm stilte imidlertid til intervju under arrangørens pressetreff dagen før løpet.

les også

Jakob Ingebrigtsen brøt «drømmegrensen» og slo europarekord på 1500 meter: – Det er helt sykt

Nå har han som oppladning til stevnet i Stockholm lagt treningsøktene til en privat kjeller. Warholm og Alnes har bodd sammen i en leilighet under deres fortsatt pågående karantenetiden, der de forsøker å bruke munnbind «så mye vi kan».

– GUTTASTEMNING, er Karsten Warholms beskrivelse av duoens samvær.

– Dette er av hensyn til vår egen og allmennhetens sikkerhet. Vi mener det er mulig å utøve sporten vi elsker samt sørge for å beskytte mot viruset, skriver Karsten Warholm.

Ps! Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen står på starlisten til 1500-meteren på Stockholm stadion søndag, sammen med blant andre Monaco-vinner og regjerende verdensmester Tim Cheruiyot fra Kenya og Polen Marcin Lewandowski. Sondre Guttormsen og Pål Haugan Lillefosse er klare for stavkonkurransen, mens Hedda Hynne skal løpe 800 meter. Ola Stunes Isene skal prøve å tukte verdensmester Daniel Ståhl i diskos.

Les også

 1. Jakobs polske erkerival: Liker Team Ingebrigtsen veldig godt

  Marcin Lewandowski (33) har alltid vært i hælene på Jakob Ingebrigtsen (19) eller – som i Doha i fjor – snytt ham for en…

Mer om

 1. Friidrett
 2. Karsten Warholm
 3. Leif Olav Alnes
 4. Diamond League

Flere artikler

 1. Strenge corona-krav før Monaco-start

 2. Warholm dropper flytur etter overlegent NM-gull

 3. Nytt verdensrekordforsøk: Hentet i privatfly

 4. Karsten Warholm med ny supertid

 5. Warholm etter at verdensrekorden glapp: – Tenkte at løpet var ødelagt

Fra andre aviser

 1. «OL-festen» er over – nå venter nachspielet»

  Aftenposten
 2. Warholm drar til «rødt» land for å delta i konkurranse: – Ikke en lett beslutning

  Aftenposten
 3. Warholm drar til «rødt» land for å delta i konkurranse: – Ikke en lett beslutning

  Fædrelandsvennen
 4. Svenskene gir Warholm spesialbehandling: Får egen koronasikker parkeringsplass for bobilen

  Aftenposten
 5. Svenskene gir Warholm spesialbehandling: Får egen koronasikker parkeringsplass for bobilen

  Bergens Tidende
 6. Svenskene gir Warholm spesialbehandling: Får egen koronasikker parkeringsplass for bobilen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no