Murielle Ahoure: Verdensrekorden kan ryke med VM-gull

SLO VERDENSMESTEREN: Murielle Ahoure (t.h) slo Jamaicas verdensmester og OL-gullvinner Shelly-Ann Fraser-Pryce på 60 meter i et Grand Prix-stevne i Birmingham for tre uker siden. Norges VM-håp Ezinne Okparaebo bak kom på 6. plass med 7,21. Foto: AFP

Verdens raskeste kvinne har norsk kjæreste

Murielle Ahoure (26) fra Elfenbenkysten er akkurat nå verdens raskeste kvinne. Hennes norske kjæreste mener hun kan sette ny verdensrekord med gull på 60 meter i inne-VM om tre dager.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over seks år gammel

- Den som vinner VM-gull søndag vil løpe årets raskeste 60 meter. Det vil nok mest sannsynlig bli verdensrekord, sier Robert Skotheim.

- Det er en mesterskapsbane med godt banedekke og 15 000 tilskuere. Hun liker seg foran fullsatte tribuner. Desto mer folk, jo bedre for henne, tilføyer han.

Hans afrikanske kjæreste Murielle Ahoure har løpt 60 meter på 7,03 og 7,05 i Houston i januar og februar. Hun har fem av årets ti raskeste tider på sprintdistansen innendørs i vinter. Hennes personlige rekord er 6,99. Verdensrekorden er 21 år gammel og tilhører russiske Irina Privalova: 6,92.

Første møte: Bislett

Norges eneste VM-deltaker, Ezinne Okparaebo (26), har sekstende beste tid med 7,18 (pers 7,13) - med elleve foran seg på årsbeste i verden listen.
Under Bislett Games for halvannet år siden ble Robert Skotheim kjent med Murielle Ahoure, som manuellterapeut. Han jobber ved Nimi (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt) på Ullevaal stadion.

- Han var så flink, så jeg spurte ham om han kunne tenke seg å jobbe sammen med meg og reise med meg. Det ville han, røpet Murielle Ahoure til VG i Moskva i fjor høst - etter at hun hadde vunnet sølvmedalje på 200 meter i friidretts-VM.

TO VM-SØLV: Murielle Ahoure (26) ble feiret da hun kom hjem til Elfenbenkysten og Afrika etter sølvmedalje på 100 og 200 meter i friidretts-VM i Moskva. Foto: AFP

Noen dager tidligere hadde hun gjort det samme på 100 meter, også da bak Jamaicas Shelly-Ann Fraser-Pryce.

- Hun vant sølvmedalje innendørs i Istanbul (VM) i fjor. Men to sølvmedaljer i VM utendørs i Moskva var et skritt opp. Siden har det bare gått fortere og fortere, sier han.

Ingen intervjuer nå

Ikke lenge etter den første profesjonelle kontakten i 2012, ble de kjærester.

Det er de forsatt.

Da VG intervjuer Robert Skotheim på telefon, forklarer han Murielle Ahoure i bakgrunnen på samme hotellrom i Gdansk hva det dreier seg om.

Hun vil ikke la seg intervjue direkte rett foran sesongens viktigste mesterskap, innendørs-VM i Sopot ved Gdansk.

- VM innendørs er det største i år. Så det afrikanske mesterskapet i Marrakesh i august og 100 og 200 meter i Diamond League, med blant annet Bislett noen dager etter Roma, sier Robert Skotheim.

KJÆRESTEN: Robert Skotheim Foto: Privat

Trives i Oslo

I hele vinter har han pendlet mellom jobben i Oslo og Murielle Ahoures faste vintertreningsleir i Houston. To uker her, to uker der; fram og tilbake i fire måneder.

Fra etter kampen om VM-gullet og seiersbonusen på 240 000 kroner søndag, kommer paret til å ha base i Oslo «frem til høsten».

- Hun trives godt med snø og tilgjengeligheten til Europa er god. Vi trener i den nye Rud-hallen i Bærum. Den er veldig bra. Og så trener hun på Bislett og vi driver med rehablitering hos meg på klinikken, sier manuellterapeut og kjæreste til verdens beste sprinter - for øyeblikket.

Les også

 1. Slo Bubkas 21 år gamle stavsprangrekord

  Renaud Lavillenie svingte seg lørdag over 6,16 og slettet Sergej Bubkas 21 år gamle verdensrekord i stavsprang innendørs.
 2. Gravid britisk OL-yndling satser mot Rio

  Sjukjemper Jessica Ennis-Hill (27) får ikke med seg samveldelekene i Glasgow i juli fordi hun skal ha barn, men satser…
 3. Okparaebo flytter til England

  TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Sprinteren Ezinne Okparaebo (25) vil gjøre alt for være kjappest mulig i OL i Rio i 2016.
 4. Okparaebo eneste norske deltaker i friidretts-VM

  Norges VM-tropp til inne-VM består av sportssjef, fysioterapeut og Ezinne Okparaebo (26).
 5. Doptatte Campbell-Brown kan konkurrere igjen

  Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS) har bestemt at sprinteren Veronica Campbell-Brown kan gjenoppta karrieren.

Flere artikler

 1. Ezinne i superfelt på Bislett

 2. Fraser-Pryce imponerte i innendørs-VM

 3. Verdens nye sprintdronning klar for Bislett: Frykter ikke doping-spørsmål

 4. Kong Carl erstatter Bolt på Bislett

 5. Eneste norske topputøver på Bislett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder