Jakob Ingebrigtsen etter gull i vinden: – Ikke løpt i så dramatiske forhold før

BYRKJELO/OSLO (VG) Kraftige vindkast, flygende reklameskilt, store mengder nedbør og sultne konkurrenter. Ingen av delene kunne stoppe Jakob Ingebrigtsen (17) og Karsten Warholm (22) fra å innfri favorittstemplene.

Jakob Ingebrigtsen var – akkurat som under EM i Berlin – i en egen klasse på 1500 meter. 17-åringen tok det rolig i starten, men var fullstendig overlegen da han satt inn støtet mot resten av feltet.

Til slutt ble det en overlegen gullmedalje til Ingebrigtsen, som vant med tiden 4.03.54.

– Det er lett å bli gira i evig medvind. Men så skjer det noe 50 meter senere. Paraplyer og T-skjorter blåser nesten inn i banen. Det ser komisk ut, sier Jakob Ingebrigtsen.

– Jeg har vel ikke løpt konkurranse i så dramatiske forhold før. Det så krise ut, men det må være ekstra spennende for dem som ser på at det kommer mange andre faktorer inn om hvem som vinner, sier 17-åringen.

– Det er kanskje prikken over i-en at det kommer så mye vind.

Far Gjert Ingebrigtsen sier dette til VG om forholdene:

– Det var egentlig klatring bortover. Det kom en vindkule som gjorde at det rett og slett var risiko å løpe. Når ting begynner å fyke ... Det er ikke bra. Heldigvis ga det seg.

les også

Henrik Ingebrigtsen og Karsten Warholm tok overlegne NM-gull

Lager show

Jakob Ingebrigtsen er nå oppe i fire NM-gull.

– Jeg setter NM-gull høyt. Jeg har ikke så mange av dem. Jeg følte jeg hadde god kontroll, sier Sandnes-løperen som liker å lage litt «show» på oppløpet.

– Det er en takk til alle som stiller og heier. Det betyr mye å ha folk på tribunen som heier, sier han.

17-åringens pers på øvelsen er for øvrig 3:31,18. Han løper trolig ikke 800 meter søndag, men det gjør kanskje bror Filip.

Overlegen Warholm

Også Warholm vant komfortabelt på 400 meter flatt i regnværet. Vinnertiden ble 47,32.

– Jeg visste hva jeg kom til. Det var tungt. Jeg tok hensyn til vinden og kulden. Jeg gjorde alt jeg kunne gjorde for å få et gull til, sier Warholm til pressen før han «stjeler» en svele.

OVERLEGEN: Her løper Karsten Warholm inn til NM-gull i uværet i Byrkjelo. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

På annenplass kom Mike Lubsen med tiden 48,24. Fredrik Gerhardsen Øvereng ble tredjemann.

– Jeg tenkte at jeg ikke skulle gjøre noe dumt. Når man trimmer mopeden som 16-åring og gir bånn gass på kald motor, så skjærer det seg. Jeg tenkte det samme i dag, sier Warholm.

– Jeg er glad han kom seg gjennom. Det var helt klart utendørsidrett dette, sier trener Leif Olav Alnes til VG.

– Det ble egentlig ikke muligheter for å løpe fort engang, legger han til.

les også

Iversen ble redd av sykdomsplagene: – Jeg spyttet blod

les også

Warholm: – Ikke alle som driver med idrett skal bli verdens beste

Det er ellevte gang Warholm blir norsk mester. Fem av dem har kommet på 400 meter, faktisk en gang mer enn han har vunnet 400 meter hekk. De to siste triumfene har kommet på 110 meter hekk. Europa- og verdensmesteren har vunnet kongepokalen de siste tre årene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder