FALT I STAVER: Renaud Lavillenie måtte ta til takke med OL-sølv i stavsprang. Til høyre: fra pallen. Til venstre: fra finalen. Foto: Fabrice Coffrini, Lee Jin-man AFP, AP

Stavstjernen buet på igjen – oppløst i tårer på seierspallen

– Hvis du ikke får respekt i OL, hvor kan du få respekt da?

Det pleier å være smil og glede, men slik så stavhopper Renaud Lavillenie (29) ut etter å ha fått OL-sølvet rundt halsen. Brasilianske fans serverte ham en dundrende pipekonsert.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da navnet hans ble ropt opp over høyttaleranlegget, og han selv spratt opp på seierspallen, svarte flere brasilianske tilhengere med å bue på Lavillenie.

Dermed gjentok historien fra mandag seg:

For da Lavillenie så ut til å være på vei mot OL-gull i stav, klinket hjemmehåpet Thiago Braz da Silva til med et sensasjonelt hopp. Lavillenie gjorde seg klar til å utfordre da Silva, men da begynte det brasilianske publikumet å bue. De ønsket selvsagt at en brasilianer skulle vinne OL-gullet.

Sett snakkisen? Dette Bolt-bildet angrer svenskene på

Lavilennie ga publikum tommelen ned, men klarte ikke å tukte brasilianeren i sitt siste sprang.

Etter å ha fått sølvmedaljen rundt halsen natt til tirsdag ble det igjen pipekonsert, og da slet franskmannen med å holde tårene tilbake. Bildet av medaljetrioen viste også hvilket humør Lavillenie var i akkurat da.

«Forkastelig»

SMIL OG SKUFFELSE: Dette bildet viser hvor ulikt de opplevde medaljeseremonien. Fra venstre: Renaud Lavillenie, Thiago Braz Da Silva og Sam Kendricks. Foto: Andrew Medichini AP

Tidligere OL-mester i spyd, Andreas Thorkildsen, er TV 2-ekspert under mesterskapet. Han reagerte kraftig etter konkurransen, og gjorde det samme etter medaljeutdelingen.

Viktig! Tidspunkt for Norges OL-semi i håndball klar

– I dag hadde de mulighet til å rette opp dette inntrykket. Det gjør de absolutt ikke. De buer på premieseremonien. Det her er så forkastelig at jeg ikke vet hva jeg skal si, uttalte Thorkildsen og fortsatte:

– Det brasilianske publikumet har ødelagt den konkurransen som var. Det eneste de gjør er å trekke konkurransen ned i søla med sin oppførsel. Jeg har nesten ikke ord for det.

Artikkelen fortsetter under bildespesialen.

Mangel på respekt

Etter konkurransen sammenlignet Lavillenie buingen med behandlingen amerikanske Jesse Owens fikk under OL i Berlin i 1936 (med Adolf Hitler på tribunen).

Lavillenie beklaget dette på pressekonferansen etter medaljeseremonien, men var oppgitt over behandlingen han fikk på podiet:

– Hvis du ikke får respekt i OL, hvor kan du få respekt da? uttalte 29-åringen, som har verdensrekorden innendørs i stav med 6,16 meter, ifølge Daily Mail.

Flere prominente friidrettsutøvere kritiserte det brasilianske publikumet etter opptrinnet, deriblant verdensrekordholder på maraton, Paula Radcliffe:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder