MISTET DIAMANTEN: Andreas Thorkildsen endte på femteplass i sesongavslutningen i Brüssel. Dermed ble det en ny skuffelse for spydkasteren. Foto: Afp

Varsler evaluering etter ny Thorkildsen-miss

Først stakk tyske Matthias De Zordo av gårde med VM-gullet. Fredag kveld snøt han Andreas Thorkildsen for spydseieren i Diamond League også.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Dermed klarte ikke Thorkildsen å innfri noen av de store målene denne sesongen. Han satset mye på å forsvare VM-gullet sitt og seieren i Diamond League fra i fjor. I tillegg skulle han prestere godt under Bislett Games. Ingenting slo til.

- Det er klart dette er en nedtur for oss, særlig i forhold til slik sesongen han vært. Det startet ikke så bra, men midt i kastet Andreas bra. så er det blitt en skikkelig «down» nå på slutten. Det er klart det er skuffende.

Les også: Thorkildsen-trener: - Håper ikke han vinner med fem meter

- Det var ikke dette vi hadde sett for oss, men dersom jeg skal kunne trekke noe positivt ut av dette, så må det være at det i alle fall gir voldsom motivasjon til neste år, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter den skuffende femteplassen Thorkildsen sikret seg i Diamond League-finalen i Brussel.

VG Nett-leser:Igjen, hva har skjedd med Thorkildsen?? Utrolig å se ham så fantastisk elendig, hvordan er det liksom mulig?Diskuter med andre her!

- Jeg slet med de samme problemene nå som under VM. Det problemet har jeg ikke løst ennå, og det er «timingen» som ikke stemmer, sa Thorkildsen selv til NRK etter konkurransen.

- Jeg får ikke kreftene gjennom kroppen og ut i spydet, fortsatte han. Det var det samme problemet han slet med både i kvalifiseringen og finalen i Daegu-VM.

Les også: Mener Thorkildsen passerer legender etter VM-sølv

Sterk seier

Matthias De Zordo sikret seg en sterk seier. Han satte til og med personlig rekord med 88,36 meter. Det er ikke mer enn drøye to meter kortere enn Andreas Thorkildsens årsbeste fra NM i Byrkjelo.

- Det er klart det var synd at det ikke skulle klaffe bedre i dag, men han kastet langt han som vant, slo trener Martinsen fast.

Les også: Thorkildsen vant med årsbeste i verden - 88,43

Thorkildsen innledet med et kast på drøye 77 meter, men økte på i de to neste omgangene.

- Oppvarmingen her i Brussel var bra. Han sto nesten stille og kastet 82-83 meter. Da var jeg optimist, men så innledet han konkurransen med et veldig dårlig kast.

- Det bedret seg de to neste omgangene, så jeg trodde kanskje det skulle løsne, men slik gikk det ikke, slo en skuffet trener fast overfor NTB.

- Det ville seg ikke for Andreas i dag, og det er jo fryktelig synd, sa treneren.

Bra i midten

- Sesongen åpnet ikke så bra. Avslutningen er heller ikke mye å skryte av, men på midten gikk det fint. Jeg har tre kast over 88 meter i år i tillegg til 90-meterskastet fra NM, så jeg kan ikke være helt misfornøyd med sesongen heller, men det er helt klart at det både kunne og skulle vært bedre, slo Thorkildsen fast.

Les også: Thorkildsen: - Diamond League er størst

- Nå må vi sette oss ned og evaluere denne sesongen, for å se hva som eventuelt har gått galt. Deretter må vi starte planleggingen av neste sesong, sa Martinsen til NTB i telefonen fra Brussel sent fredag kveld.

Neste år er det både EM i Helsingfors og OL i London ved siden av full rulle i Diamond League, som Bislett Games er en del av, og Thorkildsen kommer nok til å gjøre mye for å komme tilbake på topp. Årets sesong gikk i alle fall ikke slik han hadde håpet og trodd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder