DROPPER 200 METER: Jaysuma Ndure tenker på helsa. Foto: Scanpix
DROPPER 200 METER: Jaysuma Ndure tenker på helsa. Foto: Scanpix

Ndure dropper 200-meteren

Sprinteren: - Jeg tar ikke sjansen

FRIIDRETT

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure kommer ikke til å løpe 200-meteren under VM i Berlin.

Publisert: Oppdatert: 17.08.09 19:48

I samråd med landslagslegen har han bestemt seg for å trekke seg fra videre VM-deltakelse.
Ndure har slitt med et trøblete kne i flere uker. Likevel løpte han seg til semifinale på 100-meteren. Nå tør han ikke risikere helsen lenger.

- Jeg tar ikke sjansen på å løpe 200 meter fordi risikoen er for stor for å bli enda mer skadd. Jeg kunne sikkert ha gjennomført et eller to løp, men det ville vært for risikofylt, sier Ndure.

- For meg er det viktigst å tenke på framtiden og karrieren videre. Jeg må være litt lur og tenke på kommende sesonger, sier nordmannen.

Det er på 200-meteren Ndure har levert de sterkeste tidene målt mot den internasjonale eliten.

- Jeg er ikke skuffet, for jeg vet at for tre uker siden kunne jeg nesten ikke løpe. Jeg fikk løpt tre løp i VM og kom til semifinale på 100 meter. Jeg er fornøyd med det jeg har fått gjort, understreker Ndure.

Undersøkt av lege

Landslagslege Ove Talsnes undersøkte sprinteren mandag.

- Det har ikke skjedd noe spesielt som førte til at han bestemte seg for å stå over 200-meteren. Skaden han sliter med er ikke blitt verre, men han veide for og imot og så på risikoen i forhold til gevinsten. Han ville rett og slett ikke ta sjansen på å pådra seg en ny skade, sa Talsnes til NTB mandag kveld.

- Nå har han vist at han er blant de 20 beste sprinterne i verden, og slik ønsker han at det skal fortsette å være. Det er heller ingen tvil om at et fjerde løp her i VM ville blitt en stor belastning for ham. Derfor støtter jeg ham 100 prosent i den avgjørelsen han har tatt, sa Talsnes.

Han sa at han ikke har rådet Ndure til noe som helst, men som lege har han veiledet ham, og Ndure har tydeligvis tatt til seg den informasjonen han har fått fra landslagslegen.

Innfridd

- Jaysuma Saidy Ndure har innfridd her i VM. Han har løpt tre gode løp og tok seg til semifinalen på 100-meteren. Det var en sterk prestasjon. Jeg er verken overrasket eller skuffet over at han velger ikke å løpe 200, men er glad han har kommet gjennom så mange løp som han har gjort med de kneproblemene han har slitt med, sa sportssjef Ronny Nilsen.

Han la til at han var usikker på om Ndure i det hele tatt kunne være i stand til å starte i VM da problemene med kneet dukket opp.