JORDBÆRPARTY: Kanskje må uttrykket «spise kirsebær med de store» skrives om når Pål Haugen Lillefosse (t.v.) nyter en annen type bær med fenomenet Armand «Mondo» Duplantis. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Verdensrekordholderen legger press på norsk stortalent før Bislett Games

BJØRVIKA (VG) Torsdag skal Pål Haugen Lillefosse (19) få bryne seg mot mannen som sjokkerte med å sette verdensrekord på 6,18 meter som 20-åring.

 • Mats Arntzen
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Nå ber han sin norske stavhopp-kollega om å gå for norgesrekorden på 5,80 allerede i «Impossible Games».

– Hvorfor skal du slå deg til ro med å tangere? Legg på én centimeter, sier svensk-amerikanske Armand «Mondo» Duplantis (20) når de snakker om hvor listen bør ligge.

Selv er den norske 19-åringen forsiktig med å være for breial. Med en personlig rekord på 5,70 meter har han først og fremst øynene rettet mot juniorrekorden på 5,75.

– Det kan jo på en måte skje allerede i morgen, men det er så vanskelig å si med stavhopping, svarer Haugen Lillefosse da VG spør om når han skal ta rekorden.

les også

Friidrettsstjernenes oppgjør med rasisme: – Det er personlig

Duplantis har imidlertid klokkertro på Haugen Lillefosse, og sier med et smil at nordmannen skal slå Sondre Guttormsens (21) norske rekord på 5,80 (som også er OL-kravet) allerede på Bislett torsdag.

Norges håp gliser når friidrettsstjernen legger press på ham. Duplantis er imidlertid mer seriøs når han blir spurt om han tror det kan være både en svenske og en nordmann på pallen i et stort mesterskap en gang i fremtiden.

– Det trenger ikke å bli meg og Sondre, for jeg synes Pål er veldig talentfull også. Han er rask, han er sterk og begynner å få orden på teknikken. Jeg tror man definitivt kan få flere «vikinger» på podiet, sier Duplantis.

KONKURRENTER: Sondre Guttormsen takker Pål Haugen Lillefosse etter stav konkuranssen under NM på Hamar i 2019. Foto: Vidar Ruud

Bergenseren sier at det varmer å høre at konkurrenten tror han har potensial til å være «der oppe».

– Det betyr mye at det kommer fra han. Vi var på samme høyder, før han som junior «klikket helt». Jeg får ta det steg for steg. Om jeg ikke klarer å slå ham, så kan jeg gi ham litt kamp forhåpentligvis, sier han.

Sondre Guttormsen er ikke med i torsdagens «Impossible Games». Han er satt ut av en hamstringsskade. Haugen Lillefosse tror han har høstet frukter av å ha en så sterk, norsk konkurrent.

– Det er ganske gøy, egentlig. Hver gang han konkurrerer, så følger jeg med. Vi har holdt på sånn siden vi var 11–12 år. Jeg tror man får det lille ekstra, sier han.

Mer om

 1. Friidrett

Flere artikler

 1. Svensken slo Bubkas 26 år gamle rekordhopp

 2. Jakob Ingebrigtsen med europarekord på 2000 meter

 3. Amalie Iuel om Svindal-forholdet: – Personlig har jeg det veldig fint

 4. Bråstopp for OL-håpets maraton-hjemreise

 5. Jakob Ingebrigtsen satte norsk bestenotering på 5 kilometer gateløp

Fra andre aviser

 1. Stjernemøte for stavhopperen fra Bergen: – Håper å lære litt av ham

  Aftenposten
 2. Stavtalent med personlig rekord på Bislett

  Aftenposten
 3. Stavtalent med personlig rekord på Bislett

  Fædrelandsvennen
 4. Én egenskap gjør at bergenstalentet sammenlignes med verdens beste

  Aftenposten
 5. Pallen glapp for Lillefosse

  Aftenposten
 6. Én egenskap gjør at bergenstalentet sammenlignes med verdens beste

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no