SKUFFET: Ezinne Okparaebo etter 100-meteren på Bislett Games i 22-tiden torsdag kveld.
SKUFFET: Ezinne Okparaebo etter 100-meteren på Bislett Games i 22-tiden torsdag kveld. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Skuffet Okparaebo: – Denne tiden har jeg glemt i morgen

FRIIDRETT

BISLETT (VG) Ezinne Okparaebo (27) mener hun ødela 100-meteren på Bislett ved å bli for dristig på de første stegene.

Publisert: Oppdatert: 12.06.15 08:15

Hun hadde håpet på en langt bedre tid enn 11,53 og sisteplass, og la ikke skjul på at hun var skuffet i pressesonen utenfor garderobene under Bislett stadions tribuner kort tid etter løpet.

– Kjipt. Jeg bommet litt i starten og kom litt bak de andre. Allerede da skjønte jeg at dette ikke kunne bli noe bra løp. Sånn ble det i dag. Det føltes nesten på samme måte som jeg skulle ha «tryna». Jeg prøvde å være litt dristig i starten, men ble litt for dristig, sier Okparaebo.

– Denne tiden har jeg glemt i morgen. Det går i glemmeboka med en gang. På et vis må jeg lære noe av dette også, men noen ganger blir det bra og andre ganger ikke, sier hun.

VM-kravet

Hun vet veldig godt at hun fortsatt må klare VM-kravet på 11,32, men mener det er altfor tidlig å bli stresset.

– Det der tenker jeg ikke så mye på. VM-kravet skal jeg klare. Om det blir bare nesten, har jeg heller ikke noe i et VM å gjøre.

I likhet med blant andre Isabelle Pedersen hadde Okparaebo ønsket seg noe bedre vindforhold under den 50. utgaven av Bislett Games. Murielle Ahoure vant 100-meteren på 11,03.

– I dag var det stang ut for meg. Sånt kan skje. I medvind hadde tiden blitt mye bedre selv med et litt dårlig løp, sier 27-åringen.

Ikke bekymret

Okparaebo løper mot utøvere som vært i konkurransemodus langt tidligere enn henne for tiden. Både amerikanerne og jamaicanerne har vært gjennom perioder med uttaksløp lenge før den norske jenta stilte med startnummer på brystet.

– Jeg burde være på topp i slutten av juni. Hvert fall i juli. Hvis det ikke skjer blir jeg bekymret, men det er for tidlig å være bekymret nå, sier sprinteren som planlegger å slippe opp på den harde treningen de neste ukene.

Her kan du lese mer om