SLITER MED TEKNIKKEN: Andreas Thorkildsen fikk det ikke til å fungere i Stockholm. Nå avslutter han sesongen. Foto: Fredrik Sandberg, NTB Scanpix

Thorkildsen endte sist - avslutter sesongen

Andreas Thorkildsen (30) bestemte seg for å stoppe sesongen etter en fullstendig mislykket Diamond League-konkurranse i Stockholm fredag.

Artikkelen er over syv år gammel

Dette var bare en fortsettelse av ting jeg slet med i London.

- Jeg kjente at ting ikke stemte og har ikke lyst til å påføre kroppen noe mer hardkjør. Nå er det beste bare å sette en strek over denne sesongen og satse på et bedre år neste år, konstaterte Thorkildsen overfor NTB etter en miserabel innsats i den svenske hovedstaden.

Thorkildsen ble stående med kun ett gyldig kast. Det korteste godkjente av alle i hele konkurransen. 71,05 meter i første omgang, ble fulgt opp med et dødt forsøk i den neste.

Deretter trakk han seg fra omgang tre, og man så ikke mer til 30-åringen på TV-bildene. Thorkildsen endte på 10.-plass, helt sist, mens finske Tero Pitkämäki seiret med sitt ene kast over 80 meter. Vinnerkastet ble målt til 86,98 i en konkurranse som jevnt over ikke holdt særlig høyt nivå.

Fikk ikke rettet teknikken

- Motivasjonen med å være med her i Stockholm var at jeg skulle prøve å rette opp i det tekniske som ikke fungerte i OL. Det fikk jeg ikke til, og da ble det som det ble.

- Nå blir det 2,5 måneder med fri, selv om jeg selvfølgelig kommer til å trene som før, sier Thorkildsen til NTB.

Avgjørelsen om å gi seg for i år kom bare dager etter at et av Norges største medaljehåp i London-lekene måtte reise fra OL med kun sjetteplass i bagasjen. Med 82,63 var han snaut to meter bak den overraskende gullvinneren Keshorn Walcott fra Trinidad og Tobago.

Allerede da uttalte Thorkildsen at han vurderte å stoppe 2012-sesongen. Tydelig skuffet trakk han fram deltakelsen i EM som en mulig rot til problemene som gjorde at han ikke lyktes med å forsvare OL-gullene fra 2004 og 2008. Heller ikke i EM i Finland ble det medalje. 81,55 holdt bare til fjerdeplass for mannen som er europamester to ganger fra før.

- Et bunnår

Sørlendingen slår nå fast at OL-sesongen ble en stor skuffelse og at han nå heller vil starte planleggingen av et bedre 2013 på friidrettsbanen. Dermed blir kastet på 84,72 fra Ostrava i mai stående som kristiansanderens lengste i år. Det holdt for øvrig heller ikke til stevneseier.

- Målsettingen med denne sesongen ble ikke nådd. Sånn kasting som jeg har holdt på med i det siste er ikke det jeg har lyst til å gjøre.

- Da får vi heller satse på at neste år blir et toppår, og ikke et bunnår som dette, sier Thorkildsen til NTB.

Trener Åsmund Martinsen innrømmet overfor NTB etter OL-skuffelsen at de to sto overfor en tøff oppgave med å få noe ut av de resterende konkurransene i år.

Martinsen påpekte at 6.-plassen var noe de måtte komme over, og seirer og tap er en del av idretten.

- Vi har begge satset mye mot OL. Dessuten er Andreas bortskjemt med gode resultater, påpekte treneren for en snau uke siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder