TOK TELLING: Erik Tysse ble senere kjørt ut av målområdet i rullestol. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Tysse kollapset – kjørt bort i rullestol

Erik Tysse (35) fullførte 20-kilometeren og endte på 48. plass, men etter målgang ble det dramatisk. Han ga noen korte intervjuer før han kollapset.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han kom inn der jeg sto i målområdet og satte seg ned på en benk. Så la han seg ned, og da var han ikke bevisst, for han hørte ikke hva jeg sa, fortalte trener Stephan Plätzer til NTB.

Plätzer var rask med å ta kontakt med friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, som satte kurset mot Pontal, der konkurransen gikk.

Les også: Anklages for doping etter vill verdensrekord

Med en gang Tysse kollapset kom medisinsk personell til. De fikk ham på beina, men plasserte han raskt i en rullestol og kjørte ham bort.

Da hadde han slitt seg til mål på 1.26.06 time og ble slått av vinneren, Zhen Wang fra Kina med 6.52 minutter. Det holdt til 48.-plass av de 63 som fullførte.

Ble tungt

OL-PUNKTUM: Erik Tysse i aksjon i Rio - der han endte som nummer 48. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

– Det gikk bra lenge, men så ble det veldig tungt. Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv da jeg slapp etter seks til åtte kilometer, sa Tysse til NTB før han vaklet videre ut av intervjusonen og følte seg dårlig.

Han sa også at han følte han kom offensivt og godt i gang.

Kommentar: Kunne vi ha hyllet dopingdømte Erik Tysse?

– Jeg visste at formen var god og at det kunne bli bra hvis jeg fikk det til. Jeg må også si at jeg følte jeg fikk tatt ut det som var i meg i dag, sa han.

Han var utrolig sliten og måtte stoppe for å ta seg inn både da han ble intervjuet av TV 2 og NRK.

– Det som skjedde da han kom fra intervjusonen og inn i målområdet, der jeg sto, var veldig rart. Han kollapset; det var som å dra ut stikkontakten, sa Plätzer til NTB.

Veldig dramatisk

Trener Plätzer innrømte at det som skjedde var veldig dramatisk for ham. De to er ikke bare trener og utøver, men også svogere.

– Hvordan opplevde du dette underveis?

– Han gikk som på trening, og jeg så tidlig at det var noe som var galt. Det så ikke bra ut underveis, slik jeg vurderte det. Det virket som om det er noe han har i kroppen som gjør at det ikke stemmer, la han til overfor NTB.

Sett denne? Les alt om OL i Juvas OL-guide

Plätzer sa også at forholdene var gode. Det var ikke for varmt, og kappgjengerne slapp å gå i solsteiken.

– Nei, dette var ingen god opplevelse, men det medisinske apparatet som var til stede, kom raskt til hjelp, fortalte Plätzer.

Erik Tysse sa før 20-kilometeren at han kom til å gi seg etter OL. Han fikk ingen god opplevelse i avslutningsløpet.

(©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder