FULL RENOVERING: Norges korthekk-håp, Isabelle Pedersen (23), har byttet ut trener og støtteapparatet, skal flytte til USA og stilte med ny frisyre til pressetreffet foran Norges utøverhotell i Beijing. Natt til torsdag vil hun kvalifisere seg til semifinalen i VM.

FULL RENOVERING: Norges korthekk-håp, Isabelle Pedersen (23), har byttet ut trener og støtteapparatet, skal flytte til USA og stilte med ny frisyre til pressetreffet foran Norges utøverhotell i Beijing. Natt til torsdag vil hun kvalifisere seg til semifinalen i VM. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Pedersen: – Jeg ser mye lysere på livet nå

Hekk-Isabelle med total «makeover» foran VMs semifinalekamp

BEIJING (VG) Isabelle Pedersen (23) byttet trener, tok tre-fire uker ferie i sommer, leste «noen bøker» og mener hun er blitt et helt annet menneske etter det.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Og ikke minst mye raskere på korthekken.

Natt til torsdag klokken 05.15 løper hun innledende heat på 100 meter hekk i friidretts-VM her i Beijings OL-stadion Fugleredet. For ett år siden hadde hun 13.04 som personlig rekord og 13.07 som årsbeste. I slutten av juli senket hun de noteringene først til 12,92 sekunder i Belgia, før hun en uke senere klinket til med 12,88 i NM i Haugesund.

- Ballen bare fortsetter å rulle. Det er snakk om to vidt forskjellige mennesker; måten jeg tenker på og emosjonelt, svarer Isabelle Pedersen på VGs spørsmål om hvordan det - 13.04 til 12.88 - har gått til.

Vant gull i U23-EM for to år siden - les VGs sak her

Semi-skuffet

Christina Vukicevic Demidovs (28) norske rekord er 12,74, satt i Hengelo for seks år siden.

Strekk og tårer for Christina Vukicevic Demidov - LES SAKEN HER

I friidretts-EM i Zürich på denne tiden i fjor, røk Isabelle Pedersen ut i innledende heat. Et par skader, tidligere i sesongen og tett opp til mesterskapet, var årsaken til at hun i pressesonen etter nedturen uttalte «jeg går ikke hjem og gråter».

- Kommer du til å gjøre det hvis du ikke kommer til semifinalen nå?

ANNEN LOOK: Isabelle Pedersen i forbindelse med en reportasje, «Mitt fristed», i VG i fjor. Foto:Frode Hansen,VG

- Nei, det vil jeg ikke. Jeg har hatt et mye bedre år enn alle andre (år), samtidig som det har vært et superkaos med bytte av trener og management. Det jeg har gjort på trening og mentalt har vært veldig bra. Hvis jeg ikke går til semifinalen og setter pers, vil jeg være skuffet, svarer Isabelle Pedersen.

Flytter til Arizona

Hun byttet ut sin mangeårige trener Trond Knaplund med Dustin Imdieke, som var med henne til pressetreffet tirsdag, tidligere i sommer.

Imdieke er assisterende trener under Andreas Behm ved treningssenteret Altis i Phoenix i Arizona. De har 60 friidrettsutøvere i stallen, hvor av 10 på korthekken (fire kvinner/seks menn).

Her kan du lese mer om Altis i Phoenix - lenke til hjemmeside

NY TRENER: Isabelle Pedersen hadde med seg Dustin Imdieke til pressetreffet i Beijing for to dager siden. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

- Hun har et sterkt konkurranseinstinkt og er ikke redd for noen. Hun har bevist at hun kan bli en av verdens beste. Hun kan bli så god som hun kan bli, sier Dustin Imdieke om Isabelle Pedersen.

Han opplyser at hun ennå ikke har signert kontrakten med det amerikanske treningssenteret. Isabelle Pedersen har på sin side forlengst slått fast at hun skal flytte dit i høst. Ifølge Imdieke tegner senterets utøvere kontrakter for to uker, to måneder eller ett år.

Amerikanere, amerikanere...

Isabelle Pedersens årsbeste og pers 12.88 vil holde til semifinale «på papiret».

Det er den 36. beste i verden i år. Foran henne på årsbestelisten til Det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, kryr det at amerikanere. Mange av dem har konkurrert mye og ofte løpt under Pedersens beste tid. De fleste - bortsett fra de fire aller beste - kommer imidlertid ikke til start her i Beijing.

IAAFs årsbeste i verden-liste 100 meter hekk - lenke

- Jeg ser mye lysere på livet nå. Jeg tok ferie fra 25. juni, besøkte venner og leste noen bøker. Tre-fire uker, det var akkurat det jeg trengte. Jeg trente. Men på mine premisser, ikke på andres, sier hun.

SKJEBNESVANGERT: Australias superhekkeløper, Sally Pearson, pådro seg et komplisert brudd i hånden i Roma 4. juni. USAs Brianna Rollins (t.h) er tittelforsvarer på 100 meter hekk i friidretts-VM i Beijing. Foto:Tiziana Fabi,Afp

På spørsmål om hun føler press - det er hun som skal reise kjerringa for Norge etter Ida Marcussen, Amalie Iuel og Ezinne Okparaebos store og små VM-nedturer - svarer hun «næsj» og at det eneste presset er det hun legger på seg selv.

Amalie Iuel: – Det var helt sykt

Selvtillitslitteratur

Alt annet er ikke interessant.

- Jeg skal gå ut og ha det gøy, kun for meg selv, understreker hun.

Hun mener at hun tidligere aldri har gjort det hundre prosent for egen del. Da VG spør om hvilke andre hun har gjort det for før, svarer hun at vil få vite det. Det er en av hemmelighetene hun ikke vil røpe. En annen er «hjemmeleksen», som antakelig har noe med mentale forberedelser å gjøre.

For på spørsmål om hvilke bøker hun leste da hun tok tre-fire uker ferie og kom tilbake som et annet menneske, svarer hun bøker for selvfølelse og selvtillit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder