FORTVILET: En gråtende Christina Vukicevic ble geleidet ut av lagvenninne Sidsel Bjørgo Adam etter å ha pådratt seg strekk rett før comeback-løpet. Foto:,

Vukicevic Demidov om comeback-skaden: - Ikke verdens undergang

Lillebror Vladimir vant 110 m hekk: - Til deg, Christina!

HAUGESUND (VG) Christina Vukicevic Demidov var langt nede da hun pådro seg strekk rett før NM-comeback-et. Et par timer senere hadde hun fått skaden noe på avstand.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

28-åringen forlot Haugesund friidrettsstadion gråtende og nærmest utrøstelig etter å ha skadet seg under oppvarmingen til comeback-løpet. NM var hennes første planlagte konkurranse på tre år, men drømmeduellen mot formsterke Isabelle Pedersen ble aldri noe av.

Istedenfor vant Pedersen 100 meter hekk enkelt samtidig som hun tok ny personlig rekord med tiden 12.88, bare 14 hundredeler bak Vukicevic Demidovs rekord fra 2009 på 12.74. På sidelinjen fulgte strekkskadde Vukicevic Demidov med, og rett etterpå fikk hun se lillebror gå helt til topps på 110 meter hekk.

BROR: Vladimir Vukicevic (24) er lillebroren til Christina og Norges beste på 110 m hekk. Etter seieren fredag skrek han ut: Til deg, Christina! Her er han fra EM i 2012. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

– Denne er til deg, Christina, skrek han idet han krysset mållinja på tiden 13.85.

– Litt følelser må man vise i den kjære idretten vår, og vi to er som en enhet. Når den ene blir såret som i dag, går det ut over den andre, men under løpet er det viktig å fokusere på det man skal gjøre. Så får man heller dedikere etterpå, sier Vladimir Vukicevic, som var svært fornøyd med eget løp, til VG.

Hyllesten fikk storesøsteren med seg.

– Det var hyggelig, det var det. Og jeg synes han løp bra, sier Vukicevic Demidov til VG timer etter at hun forlot stadion i fortvilelse.

– Der og da kom skaden som et sjokk. Det var utrolig kjipt, men det er viktig å ikke grave seg altfor langt ned. Det er ikke verdens undergang, sier en mer fattet Vukicevic, som er fast bestemt på å satse videre mot et comeback.

Når det blir, er ikke hekkeløperen sikker på. Selv estimerer hun at hun må belage seg på flere uker, opptil 10, på sidelinjen. Derfor kan det hende comeback-et må drøye til neste sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder