VISTE MUSKLER: Karsten Warholm startet sesongen med et smell i Florø lørdag.
VISTE MUSKLER: Karsten Warholm startet sesongen med et smell i Florø lørdag. Foto: DAG NESBØ FRØYEN FIRDAPOSTEN

Warholm knuste sin norske rekord etter superløp: – En nydelig følelse

FRIIDRETT

Han satser jo egentlig på 400 meter hekk, men Karsten Warholm (21) kunne nesten ikke fatte hva som hadde skjedd da han knuste den norske rekorden på 400 meter.

Publisert: Oppdatert: 10.06.17 19:26

21-åringen fra Ulsteinvik leverte noen voldsomme jubelscener i Florø lørdag. Ikke så rart etter at han så på resultattavlen: 44,87 sekunder på 400 meter flatt. Dermed slo han sin egen norske rekord med 1,23 sekunder (46,10).

Les også: Bryner seg på stjernefelt på Bislett

Warholm har ikke vært tilgjengelig for VG lørdag kveld, men til NRK sier han følgende om rekordløpet:

– Det er sånt man kun kan føle på hvis man jobber ekstremt hardt for noe, og så betaler det seg enda mer enn man hadde trodd. Det er en nydelig følelse. Det er det eneste som kan forsvare at jeg satser på en så dritt-tung øvelse som dette, sier Warholm til NRK.

Les også: Iuel smadret 26 år gammel rekord

Tiden, som ble satt under Florø friidrettsfestival, er den beste i Europa i år og den tiende beste i verden.

– Det er en ufattelig tung distanse. Jeg går i et døgn for og bare gruer meg. Lettelsen når det går bra er en glede jeg ikke greier å holde igjen. Det er derfor det er så mye glede, forklarer Warholm, sier Warholm, som tidligere satset på mangekamp.

Leste du denne? Bolt gråt i vennens begravelse

Kommende uke er det Bislett Games. Da løper Warholm 400 meter hekk. Forrige sesong satte han også flere rekorder på denne distansen. Dermed er forventningene skrudd ytterligere opp før friidrettsfesten i Oslo.

Les også: Sprintkronprinsen klar for Bislett Games