Suverene Warholm satte norsk rekord etter kanonløp: - Føles ekstremt bra!

Med bare et par uker igjen til EM viste Karsten Warholm (22) kanonform og raste inn til nye rekorder på 400 meter hekk.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette var veldig kult, sier Warholm-trener Leif Olav Alnes til VG.

Forrige gang Karsten Warholm sto nede på løpebanen i London, hadde han akkurat løpt inn til VM-gull og levert en seiersreaksjon som endte opp med å gå viralt.

I dag var det langt færre folk på London-tribunen, men Warholm gjorde likevel som under VM: Han startet løpet enormt raskt. 22-åringen tok en solid ledelse, og den holdt han hele veien mot mål. Ingen greide å nærme seg Warholm på oppløpet, og en råsterk avslutning sendte ham i mål på tiden 47,65.

les også

Warholm knuste alle og tok VM-gull: – Det er helt vilt!

Med det slettet han sin egen norske - og nordiske - rekord, som tidligere var på 47,81.

– Det føles ekstremt bra. Og den tiden. Det var det sykeste. Fantastisk! Jeg ble veldig inspirert av det Ingebrigsten-gutta gjorde i går, og prøvde å holde meg med på toget, sier Warholm til NRK.

Selv om rammen rundt ikke var like enorm som under London-VM i fjor, var Warholms seiersreaksjon omtrent lik. Også denne gangen brølte han ut i vill jubel da han hadde krysset målstreken. Deretter bøyde han seg ned mot kamera, og etterlignet grimasen fra VM.

Kanskje ikke så rart, etter å både ha satt stevnerekord, personlig rekord, europeisk U23-rekord og nordisk/norsk rekord.

Dagens råsterke tid på løpebanen var Warholms fjerde konkurranse med en tid på 47-tallet denne sesongen.

– Forhåpentligvis skal han forbedre seg enda mer. Vi har sagt vi skal være utviklingsorienterte, og det skal vi etterleve. Det er de siste hundre meterne det er mest å hente på, og det er gøy når det sitter. Men det er fortsatt folk som løper fortere, sier trener Alnes.

les også

Warholms trener: – Vi gir oss aldri

Erkerivalen stilte ikke

Den som løper 400 meter hekk raskest av alle for tiden, er Abderrahman Samba fra Qatar. Han har slått Warholm i samtlige Diamond League-løp i år - men i dag stilte ikke Samba til start på 400 meter hekk. I stedet valgte han å løpe 400 meter flatt.

Der satte Samba personlig rekord.

Selv om Warholm knuste flere rekorder i London i dag, har han ennå et lite stykke igjen før han kan hamle opp med Sambas bestetid på 400 meter hekk. Qatar-løperen har levert 46,98 i år, 67 hundredeler bedre enn Warholms tid.

– Det er bra vi har noe som motiverer oss. Da sovner vi ikke, sier Alnes og ler.

En som imidlertid sto på startstreken, var tyrkiske Yasmani Copello. Han er den løperen som er regnet som Warholms argeste konkurrent når startskuddet går i EM i august.

les også

Warholm med million-avtale: – All grunn til å åpne lommeboka for ham

Copello tok andreplassen bak Warholm, men han var aldri i nærheten av å ta igjen den norske ryggen foran seg. Tyrkeren klokket inn på 48,44 - 79 hundredeler bak den norske 22-åringen. Irske Thomas Barr ble nummer tre.

Med dagens resultat i London er det ingen tvil om at Warholm må finne seg i å være en soleklar gullfavoritt under EM i Berlin. Finalen går torsdag 9. august.

– Det ser veldig bra ut, innrømmer Alnes.

PS! Selv om Warholms løp ble arrangert under dagens Diamond League-stevne i London, var det ikke regnet som et Diamond League-løp. Han får dermed ingen poeng å ta med seg inn i sammenlagtkampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder