Pedersen om nedturen: – Vennene mine spurte om jeg var syk

BERLIN/OSLO (VG) Torsdag var Isabelle Pedersen (26) så skuffet at hun føk forbi pressen uten et ord. Fredag samlet hun mot til seg og fortalte at hennes nærmeste lurte på om hun var syk før nedturen.

 • Jonas Wikborg
 • Joachim Baardsen
 • Espen Solly
 • Bjørn S. Delebekk (foto)
 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over to år gammel

– Det har vært mange som har kommentert hvordan jeg så ut på den startstreken. De har spurt om det går bra; stemmer alt, «er du syk, eller hva?», svarer Isabelle Pedersen på VGs spørsmål om hun hadde en god følelse rett før start.

– Er det noen som har spurt om du var syk?

les også

Isabelle Pedersen: – Ja, det er min tur nå

– Det var en som spurte. Det er ganske spesielt å komme tilbake (til hotellet), så er den første beskjeden du ser, fra en av dine ærlige medmennesker, det. Jeg har det ganske fint. Jeg elsker mesterskap. Det (spørsmålet) var liksom ikke sånn «hu-hu, nå skal vi smile mer», svarer hun.

VISTE SEG: Isabelle Pedersen møttes pressen i Berlin fredag, dagen etter at hun røk ut av semifinalen i EM. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Hennes årsbeste, personlige rekord og norske rekord 12,72 - satt for et par uker siden - ville holdt til sølvmedalje i EM-finalen torsdag kveld. Hviterusslands Elvira Herman vant gull på 12,67, foran Tysklands Pamela Dutkiewicz (12,72) og Cindy Roleder (12,77).

– Har du et mesterskapkompleks, i og med at du ikke har lyktes i seniormesterskap?

les også

Isabelle Pedersen knust etter at hun ikke kom til EM-finalen

– Man kan diskutere frem og tilbake at ting ikke har gått som det skal i senior versus juniormesterskap. Det har vært en interessant reise som senior, som det heter, svarer Isabelle Pedersen på VGs spørsmål under pressetreffet utenfor den ene svingen ved Olympiastadion.

– Det eneste jeg ikke har lyst til, er å bli definert av en situasjon som dette, som er én gang versus en hel sesong som har vært så fantastisk god, sier hun også.

– Det er et av de få løpene jeg ikke husker så mye av. Jeg kom i mål og bare «hva var dette her?». Du ser tiden og bare «å herregud»... Jeg tror en av de første tingene jeg sa, var «kan jeg få lov til å gjemme meg under en stein i Lofoten?», sier Pedersen.

les også

Grøvdal var usikker på om hun ville rekke EM - tok seg enkelt til finale

– Det var vanskelig. Det var rart. Det kom ekstremt uforberedt (på meg). Det var ikke så mange flere ord å si, fortsetter Pedersen, som forteller at hun slet med å sove i natt, både på grunn av torden, men og fordi «okei, dette skjedde faktisk».

Hun sa ikke et ord til pressen etter EM-exiten, men ga en uttalelse via manager Mario Bassani flere timer etterpå.

– Dere kunne ha stilt like mye spørsmål som i dag, men dette er mer som kommer ut nå enn det gjorde i hele går, sier en fortsatt knust Pedersen.

Hekkeløperen mener hun hadde vært i finalen om hun hadde gjort et normalt løp, og skylder bare på seg selv for at det gikk som det gikk. Hun prøver likevel å se det positive.

– Selvfølgelig er det en nedtur, men alt i livet har en vei, og alt kommer fra et sted. Både på godt og vondt. Jeg tar alle nedturer som den vokse personen jeg prøver å være. Det er mye godt å ta ut av dette likevel.

les også

Okparaebo sjanseløs på 200 meter: – Har mye mer inne

– Hva godt kan komme ut av det?

– Når man gjør feil og man ikke gjør som man ønsker, så er det noe som må jobbes med. Akkurat nå var det bare å prøve å finne tilbake til hva som egentlig skjedde, og hva virkeligheten var, og begynne på nytt igjen. Skuffelser kommer fordi man vet at man kan gjøre bedre, sier Pedersen.

Mer om

 1. Friidretts-EM
 2. Friidrett
 3. Isabelle Pedersen

Flere artikler

 1. Isabelle Pedersen knust etter at hun ikke kom til EM-finalen

 2. Isabelle Pedersen: – Ja, det er min tur nå

 3. Hekke-Isabelle kan droppe denne sesongen også

 4. Hekke-Isabelle om trøbbel-sesongen: – Helt forskjellig verden

 5. Amalie Iuel og Line Kloster slått ut i EM

Fra andre aviser

 1. Sønderknust Isabelle Pedersen droppet pressen etter EM-fiasko

  Aftenposten
 2. Bergens hekkestjerne har lært spesielt én ting etter EM-nedturen

  Aftenposten
 3. OL-vinner ble disket - norsk håp med sesongbeste

  Aftenposten
 4. Dette skjer i EM i dag

  Aftenposten
 5. Bergens hekkestjerne har lært spesielt én ting etter EM-nedturen

  Fædrelandsvennen
 6. Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder