GULLGUTTER: Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes under friidretts-EM i Berlin for tre uker siden. Torsdag stiller langhekk-kongen til start i Diamond League-finalen i Zürich, der førstepremien er 418.000 kroner. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Warholm deler bonusmillionen med gulltreneren

ZÜRICH (VG) Karsten Warholm (22) ser på løpervirksomheten sin som et aksjeselskap og deler derfor alle premiebonusene med treneren Leif Olav Alnes. Til sammen dreier det seg om et millionbeløp det siste året.

  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg behandler dette som et AS. Pengene vi tjener går selvfølgelig også til ham. En betydelig del også. Jeg ser det som en utgift til inntekts ervervelse. Hvis jeg vinner i morgen (torsdag kveld), vil Leif (Olav Alnes) tjene bedre enn de som kommer bak, sier Karsten Warholm til VG under et intervju på Letzigrund stadion onsdag ettermiddag.

Vinner han Diamond League-finalen på 400 meter hekk foran et fullsatt stadion her i Zürich, vil sunnmøringen etter dagens dollarkurs innkassere 418.000 kroner i seiersbonus. Annenplass gir «bare» 167.000 kroner, tredjeplass 84.000 kroner.

Det betyr, slik Karsten Warholm kan forstås, at Leif Olav Alnes (61) kan legge snaut 200.000 kroner til en allerede hyggelig bonuskonto som «deleier» i «Karsten Warholm A/S».

les også

Tidligere toppidrettssjef hyller gulltrenerne: – De er to unikum!

– Jeg føler meg ekstremt ivaretatt av dem, svarer Leif Olav Alnes på spørsmål om han har en avtale om å få en del av Karsten Warholms premiebonuser fra VM, EM, Diamond League og årets siste stevne, Continental Cup i Ostrava om halvannen uke.

Med «dem» mener han langhekkstjernen selv og familien hans, med Karsten Warholms mor Kristine Gølin Haddal som en slags administrerende direktør i «Karsten Warholm AS».

Karsten Warholm karakteriserer Leif Olav Alnes andel i det som «en god del».

– Hvor «god del»?

– Jeg vil ikke gå inn på prosenten. Men det er ikke bare «en slant». Han vil også merke forskjell, og det er viktig for meg, svarer Karsten Warholm.

Han gir uttrykk for at han synes trenere i Norge ikke blir verdsatt i tilstrekkelig grad. Han understreker at ha ikke vet hva andre norske utøvere gjør i så måte, men mener at de eventuelt burde gjøre det samme som han.

Begge gir imidlertid ettertrykkelig uttrykk for at «pengene ikke er viktig». Det uttalte Karsten Warholm under det internasjonale pressetreffet onsdag formiddag, og det gjentar han overfor VG. Han mener at en løgndetektortest ville bekreftet dette:

les også

Warholm hyllet Jakob Ingebrigtsen på sin egen gullfest

– Trofeene og minnene er det jeg liker å lagre i banken. Pengene er jeg lite opptatt av. Jeg må ikke vinne fordi jeg trenger dem. Jeg løper med hjertet, sier han.

Men pengene i form av premiebonuser, og startpenger fra arrangøren, renner likevel inn. Det har de i alle fall gjort siden han ble verdensmester for ett år siden. Gullmedaljen ga ham en seiersbonus på 60.000 dollar – 501.600 kroner etter dagens kurs – fra det internasjonale friidrettsforbundet IAAF.

For annenplassen her i Zürich i fjor, etter VM, fikk han 167.000 kroner. Plasseringene i Diamond Leagues stevneserie denne sesongen har gitt ham bonuser på rundt 300.000 kroner til sammen. For EM-gullmedaljen i Berlin mottok han 60.000 kroner fra Norges Friidrettsforbund. Seier i IAAFs Continental Cup i tsjekkiske Ostrava 8. til 9. september gir 250.000 kroner.

Med andre ord godt over en million totalt, uavhengig av plasseringene han får i sesongens to siste konkurranser.

Mer om

  1. Karsten Warholm
  2. IAAF

Flere artikler

  1. Warholm om fjerdeplassen: – Må ta det som en mann

  2. Warholms siste Samba-dans: – Gir det ikke bort gratis

  3. Verdensrekord i VM vil gi Warholm 1,5 millioner i bonuser

  4. Sjekk Warholms drømmeår fra gull til gull

  5. Warholm-ekspertenes advarsel: – Dumt å dømme ut Samba

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder